Ambasada SUA atrage atenția, după ceea ce s-a întâmplat miercuri în Camera Deputaților, că nu ar trebui să se facă abuz de imunitatea parlamentară pentru a-i proteja pe aleși de răspundere în fața legii.

Misiunea diplomatică precizează că nu comentează cazuri individuale, dar susține că "un principiu de bază al democrației este acela că toți oamenii sunt egali în fața legii”.

"Nu ar trebui să se abuzeze de imunitatea parlamentară pentru a-i proteja pe indivizi de răspundere în fața legii”, a transmis, la solicitarea Euractiv.ro, Ambasada SUA.

Ambasada subliniază că trebuie permisă continuarea investigațiilor în cazurile de corupție pentru ca justiția să se poată pronunța.

Totodată, Ambasada SUA reamintește că "reducerea corupției este esențială pentru dezvoltarea și securitatea României”.

Camera Deputaților a respins miercuri cererile DNA de reținere și arestare preventivă a lui Mădălin Voicu.

În cazul lui Nicolae Păun, cererea de reținere a fost avizată, dar la votul pentru arestarea preventivă s-a constatat că nu mai este cvorum, astfel că a fost amânată procedura.

Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare a banilor, iar Nicolae Păun este acuzat de deturnare de fonduri, spălare de bani, cumpărare de influență și alte infracțiuni.