Premierul Mihai Tudose a decis vineri să îi retragă calitatea de consilier onorific senatorului Eugen Teodorovici, posibilele motive care stau la baza deciziei putând fi declaraţiile publice ale acestuia din ultima perioadă.

Senatorul Eugen Teodorovici, numit în urmă cu o săptămână consilier onorific al premierului Mihai Tudose, şi-a pierdut această calitate, au declarat surse guvernamentale, potrivit Mediafax.

Este posibil ca la baza deciziei premierului să fie declaraţiile cu care s-a remarcat Teodorovici în ultimele zile. Printre ele se află propunerea de impozitare a bisericii sau critica adusă investiţiei de la stadioul din Alexandria.

Vineri, Teodorovici a declarat, la recepţia de la Ambasada Franţei, că taxa de solidaritate este ”o aberaţie” şi nu se va aplica, subliniind că nu sunt analize economice şi argumente care să susţină această măsură.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că nu susține impozitarea Bisericii Ortodoxe Române: ”Eu zic totuși să încercăm să mai păstram niște instituții în Romania ... cel puțin să le ajutăm să reziste ... Nu susțin această variantă. O să se supere unii, dar eu nu o susțin", a declarat la Palatul Parlamentului, Liviu Dragnea, întrebat de jurnaliști.

Întrebat dacă s-a discutat această chestiune în cadrul coaliției de guvernare, liderul PSD a replicat: "Eu știu că nu s-a discutat și nici nu vreau să discut despre asta".