Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a realizat o hartă interactivă pentru informarea populației cu privire la evoluția coronavirusului în România.

UPDATE 21 martie

Prefecții din România au primit de la secretarul de stat din MAI Gheorghe Sorescu un document prin care sunt anunțați că nu au voie să comunice informații despre pacienții confirmați cu noul coronavirus, scrie Mediafax.

”Începând cu data de 21.03.2020, nu veți mai comunica niciun fel de informații referitoare la:

- numărul de teste COVID-19 efectuate

- numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate- starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv cu COVID-19”, se arată în document.

În cazul în care totuși sunt întrebați ceva, prefecții trebuie să precizeze că toate informațiile sunt transmise doar de Grupul de Comunicare Strategică.

Prefecții au voie să informeze doar despre măsurile luate pentru a preveni răspândirea coronavirusului, despre amenajarea unor locuri de carantină fără a indica adresa sau despre măsurile de ordine publică. Măsurile sunt valabile și pentru prefectul Capitalei.

+++

După câteva zile, INSP a decis să limiteze accesul publicului la hartă. La câteva ore după, harta interactivă a devenit din nou activă.

+++

Harta interactivă prezintă informații despre persoanele din România aflate în izolare, în carantină, dar și despre cele infectate și vindecate.

În același timp, harta prezintă o situație a fiecărui județ din țară. UPDATE Zona publică a hărții nu mai prezintă informațiile pe județe. Explicații pe HotNews.ro.

Orban le-a cerut prefecților și șefilor din structurile MAI controale la sânge

Mai mult pe EurActiv »