În cadrul unei videoconferințe de la începutul lunii februarie privind narativele dezinformării în contextul campaniilor de vaccinare, Sistemul European de Alertă Rapidă (RAS) a apreciat modul de comunicare a Comitetului național de vaccinare.
Comisia Europeană a publicat un set de rapoarte privind acțiunile suplimentare întreprinse de semnatarii Codului de bune practici privind dezinformarea în vederea combaterii dezinformării legate de coronavirus.
Comitetul națională de coordonare a vaccinării atrage atenția asupra unor știri false care au circulat în ultimul timp, precum întreruperea vaccinării în Germania și Belgia sau protestul polițiștilor din Franța.
Difuzarea imaginilor cu recepția primelor doze de vaccin împotriva COVID-19 în România a generat un val de informații înșelătoare, propagate pe rețelele sociale.
Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut apel la populație să nu asculte știrile care pot spune că lucrurile nu stau așa cum le prezintă autoritățile, iar masca de protecție nu trebuie purtată.
Codul de bune practici propus de platformele online a fost un bun început, dar este loc de mai mult în ceea ce privește combaterea dezinformării, consideră Comisia Europeană.
Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB) atrage atenția că infractorii caută potențiale victime pe care le sună și le cer bani pe motiv că cineva din familie a fost diagnosticat cu COVID-19 și necesită tratament.
Comisia Europeană și UNESCO, precum și Twitter și Congresul Mondial Evreiesc își unesc forțele pentru a sensibiliza publicul cu privire la teoriile conspirației din mediul online.
MAI a organizat o dezbatere privind noua carte de identitate. Cei mai mulți cetățeni s-au declarat contra documentului, invocând numărul fiarei din datele electronice, sionismul, masoneria și pledând pentru renunțarea la CNP, introdus din cauza FMI.
Directorul Centrului CYBERINT din cadrul SRI, Anton Rog, a dezvăluit pentru Digi24 că rușii și chinezii au profitat de pandemia de coronavirus pentru a spiona mai ușor instituțiile statului român.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.