Cu doar câteva zile înainte de alegerile din SUA (5 noiembrie), capitalele europene așteaptă cu prudență rezultatele unor alegeri în care nu au niciun cuvânt de spus, dar care, fără îndoială, vor avea o influență decisivă asupra viitorului Europei.
Articol semnat de Mihaela-Alexandra Tudor, profesor univ. dr., specialist în media, politică și religie la Universitatea Paul Valéry Montpellier 3, Franța.
Altădată susținătoare ferventă și ostensivă a PSD-ului, pentru alegerile prezidențiale de anul acesta Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea (BAZS) își afișează preferința pentru candidatul independent Mircea Geoană.
În ciuda unei economii lente și a conturilor publice sănătoase, Germania refuză să-și majoreze cheltuielile, cu consecințe pentru întreaga zonă euro, comentează Le Monde.
Stilul de a face politică al AKP (Partidul Justiție și Dezvoltare, aflat la putere în Turcia - n.red.) poate fi rezumat la modul "a face invers față de ce spui, a spune invers față de ce faci", comentează publicația turcă Cumhuriyet.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.