Președintele Biden a recunoscut în 2021 că alungarea armenilor de pe pământurile lor din Anatolia, din actuala Turcie, a fost un genocid. SUA fuseseră tăcute pe această temă mai bine de un secol, iar tăcerea lor a avut consecințe cumplite.
Părea un model de sprijin, numai că printr-o schimbare bruscă, Jaroslaw Kaczynski, eminența cenușie a guvernului polonez, a trântit în nas ușa Kievului, impunând un embargo extrem de dur asupra importului de cereale și blocând exportul de arme.
Incapacitatea Moscovei de a opri cea mai nouă răbufnire de violență a Azerbaidjanului demonstrează că puterea ei se disipează, comentează The Telegraph.
Deși conduce Rusia de aproape un sfert de veac, Putin nu a învățat nimic și nu s-a transformat în om de stat. Rămâne același câine de pază al KGB-ului, comentează The Jerusalem Post.
„Credeți în știință!” – așa suna sloganul școlii românești în a doua jumătate a secolului trecut. [...] La fel ca globalizarea, IA se întâmplă, cu sau fără acordul comentatorilor. [de Radu Șerban, 7 septembrie]
Nimeni nu și-l imaginează repetând scene precum cea din Azore alături de George Bush și José María Aznar. Astăzi, Blair este perceput ca cineva capabil să ajute să scoată țara din criză, în cazul în care Keir Starmer va veni la guvernare.
La mai puțin de un an înainte de alegerile europarlamentare, Ursula von der Leyen nu a clarificat încă dacă va mai candida sau nu pentru un mandat în fruntea Comisiei Europene.
A avut loc un șir de puciuri care nu poate fi ignorat și pus pe seama fricțiunilor politice obișnuite din niște țări predispuse la dezordine - ele au consecințe grave, comentează The Telegraph.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.