Rețeaua EURACTIV este o prezență media importantă în spațiul european, cu un focus deosebit pe informațiile factuale, relatate cu acuratețe. Independența mass-media reprezintă o valoare inestimabilă, iar apărarea acestor valori face parte din actele constitutive ale entității care operează www.euractiv.ro în România.
 
 
Potrivit statutului, organizația din România și-a propus un rol informativ, punându-și resursele și cunpașterea în slujba relatării factual - "să ajute la dezvoltarea și informare factuală a societății civile, pentru a favoriza dezbaterile necesare creării unei democrații europene deschise" (art. 6.1- Statut)

Platforma EURACTIV își propune de asemenea să faciliteze dezbateri privind politici publice europene pentru specialiști din numeroase țări. 

Modelul EURACTIV se bazează pe transparență asupra surselor financiare, în cea mai mare măsură realizate din proiecte finanțate la nivel european sau prin proiecte din mediul ONG.

Portalul EURACTIV este platforma preferată pentru specialiștii europeni în politici publice. EuURACTIV reunește principiile independenței jurnalistice, transparenței și eficienței.

Pentru mai multe informații accesați: Concept & Objectives