Rata anuală a inflației a coborât la 3,1% în luna martie a acestui an, de la 3,2% în luna februarie, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică.
Comisia Europeană a propus astăzi scutirea de la plata taxei pe valoarea adăugată (TVA) a bunurilor și serviciilor care, în perioadele de criză, sunt puse la dispoziția statelor membre și a cetățenilor de către CE, organismele și agențiile UE.
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene discută în această săptămână toate componentele Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) la Bruxelles cu Executivul UE.
Câștigul salarial mediu nominal net a fost de 3.365 lei în februarie 2021, cu 30 lei (-0,9%) mai mic decât în ianuarie, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică.
Autoritățile române susțin că din august vor începe să elibereze cărți electronice de identitate. Acestea vor putea stoca semnătura electronică a titularului și vor înlocui cardul de sănătate.
Institutul Național de Statistică a menținut la 3,9% estimarea privind scăderea produsului intern brut în 2020, potrivit ultimelor date provizorii publicate joi.
Platformele digitale (marketplace-urile dar și marii jucători din social media) vor fi obligate să declare veniturile obținute de vânzători prin intermediul lor.
Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a îmbunătățit semnificativ estimările privind evoluția economiei românești, care ar urma să înregistreze în acest an un avans de 6%, una intre cele mai mari creșteri din Europa.
Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut cu 0,2% în serie brută în luna februarie comparativ cu luna precedentă, arată datele Institutului Național de Statistică.
România nu are amintiri plăcute legate de cooperativele agricole. Dar tinerii agricultori și fondurile europene încep să schimbe paradigma, iar tot mai mulți fermieri aleg să se asocieze.
Probabil că ați auzit de CETA, TTIP, tratatul cu Mercosur, deoarece dezbaterea asupra acestor acorduri de liber schimb s-a intensificat în ultimii ani.
Experții însărcinați de Uniunea Europeană cu evaluarea energiei nucleare din punct de vedere ecologic urmează să declare că aceasta este sustenabilă, deci investițiile în domeniul respectiv pot fi aprobate, arată un document consultat de Reuters.