EURACTIV.COM este o rețea media on-line, independentă, înființată la Bruxelles în 1999. În prezent rețeaua numără, la nivel european, circa 40 de persoane, alături de alți subcontractori si angajati ai partenerilor din Europa întreagă. Alături de această echipă extinsă, aproximativ 100 de persoane lucrează sub brand-ul EURACTIV, iar dintre aceștia, jumătate sunt jurnaliști.

EURACTIV.COM reunește profesioniști și experți în domenii precum: afacerile europene, jurnalism, informații, comunicare și tehnologia internetului. În materie de conținut, rețeaua EurActiv se bazează nu doar pe propria echipă editorial, ci pe numeroși parteneri de conținut și pe link-urile agențiilor de presă internaționale și cele ale instituțiilor europene.

EURACTIV.COM este un site independent de orice alte instituții ale Uniunii Europene, însă vine ca o completare a acestora, concentrându-se pe opiniile principalilor actori naționali, la nivel de UE. Pentru a putea oferi servicii media gratuite și independente, EURACTIV dispune de finanțări diferite: sponsorizări din partea companiilor, publicitate on-line și proiecte finanțate de UE.

Fondation EURACTIV este o fundație de utilitate publică înregistrată în Belgia, dar care operează pe întregul continent european. Fundația reunește persoane și organizații care doresc să contribuie la modelarea politicilor europene, propunându-și facilitarea eficientizarii si transparenței Comunității Actorilor Europeni din cadrul rețelei EURACTIV. Fundația exclude afilierea politică și nici nu este adepta lobby-ului.