Ambasada SUA la București a lansat săptămâna aceasta o campanie de conștientizare pentru a combate dezinformarea și a stimula receptarea informată a mesajelor media.
În urma succesului AfD - de extremă dreapta - în rândul tinerilor din Germania, asociațiile de profesori avertizează asupra influenței rețelelor sociale. Școlile trebuie să facă mai multă educație în acest sens. Dar și părinții.
Prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez vrea să facă din lupta împotriva dezinformării o prioritate cu un plan de "reînnoire democratică”, în timp ce opoziția conservatoare susține că este o încercare de a cenzura mass-media.
SUA au acuzat miercuri doi angajați ai postului tv RT, deținut de statul rus, de spălare de bani. Aceștia ar fi pus la cale o schemă de angajare a unei companii americane care să producă conținut online pentru influențarea prezidențialelor din 2024.
Oligarhii fugari Ilan Șor și Veaceslav Platon au cheltuit circa 136.000 de euro pentru promovare pe Facebook, scopul principal al acestor campanii fiind de a semăna panică în societate, de a discredita procesul de integrare al Moldovei la UE.
„Plebeii” sunt aceia care sunt escortați în pripă în fața instanței în contextul accelerării sistemului nostru judiciar, notează publicația britanică The Spectator.
Guvernul britanic a declarat luni că examinează rolul pe care l-au jucat statele străine în amplificarea dezinformarii online, care a contribuit la alimentarea protestelor violente.
Ministerul Apărării vorbește despre "acțiuni de dezinformare prin care se acreditează fals ideea că România a fost vizată de atacurile cu drone ale Federației Ruse".
Mai mult de 70% dintre români cred că sunt expuși într-o măsură mai mare sau mai mică știrilor false, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.