Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat duminică, la Antena 3, că a solicitat autorităților creșterea pragului de vârstă la 65 de ani pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca.
O nouă tranșă de vaccin de la Pfizer/BioNTech, care constă în 214.110 doze, sosește luni, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.
Statele Unite au acordat sâmbătă o autorizație de urgență vaccinului companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson împotriva COVID-19 pentru persoanele în vârstă de cel puțin 18 ani, a anunțat Agenția americană pentru Medicamente (FDA).
Deputatul PSD Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, susține că, în scenariul cel mai optimist, revenim la normalitate la finele lui septembrie.
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a transmis vineri seară că numărul românilor vaccinați anti-COVID a ajuns la 890.068.
Premierul Florin Cîțu a declarat vineri că, în prezent, e prematur să se discute de un certificat de vaccinare, în condițiile în care campania de vaccinare e abia la început.
600.000 de vaccinuri anti-COVID ajung în Ghana, Africa de Vest, fiind prima destinație a transportului de seruri anti-COVID livrate prin mecanismul COVAX.
Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi, după reuniunea virtuală a Consiliului European, că va dura circa trei luni pentru a crea un certificat unic de vaccinare COVID-19. Asta nu înseamnă că doar cei vaccinați vor putea călători.
Oficiul European de Luptă Antifraudă a pornit o anchetă după ce mai multe țări UE au anunțat că au avut oferte din partea unor „presupuși intermediari” pentru 900 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID la un preț total solicita
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.