Această abordare reprezintă un prim pas important pentru a pune sănătatea mintală pe picior de egalitate cu sănătatea fizică și pentru a asigura o nouă abordare transsectorială a problemelor de sănătate mintală.
Statele să ia măsuri urgente pentru forța de muncă din sănătate, iar UE să monitorizeze și să finanțeze aceste programe ca parte a unui răspuns european comun, avertizează pentru EURACTIV Corinne Hinlopen, cercetător în politicile de sănătate.
Virusologul chinez care, în lunile teribile ale pandemiei de COVID-19, s-a ocupat de criza chineză, nu exclude ca originea acesteia să fie o scurgere a virusului din laboratorul din Wuhan, scrie BBC, preluat de La Stampa.
Îndulcitorii precum stevia și aspartamul nu vă vor ajuta să pierdeți în greutate, ci pot dăuna grav sănătății, avertizează OMS. Iar riscurile sunt multiple: diabet, boli de inimă și chiar deces, relatează Euronews.
În ciuda migrației masive către Occident, România a înregistrat o creștere a numărului de medici, care este însă este departe de a fi suficientă: sunt 346 de medici la 100.000 de locuitori.
Utilizarea îndulcitorilor pentru a pierde în greutate sau a reduce riscul de îmbolnăvire nu este recomandată, potrivit noilor ghiduri ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
Comisia alocă 106,2 milioane de euro Germaniei, Belgiei, Franței, Italiei, Luxemburgului, Portugaliei, României și Turciei pentru înființarea primului spital de campanie paneuropean.
Amploarea migrației în domeniul medical, în Uniunea Europeană, creează probleme grave pentru multe state membre, amenințând reziliența sistemelor de sănătate.
Creșterea economică din China va permite evitarea unei recesiuni mondiale în 2023? După trei ani de încetinire din cauza restricțiilor anti-Covid, "economia chineză cunoaște o relansare solidă", potrivit unui raport al partidului unic.
Un nou raport al serviciilor secrete americane înclină în favoarea tezei unui accident în cazul pandemiei COVID-19, dar fără a fi categoric, notează Le Figaro.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.