Uniunea Europeană are la dispoziție extrem de puține resurse pentru a lupta eficient cu acțiunile de dezinformare ale unor actori externi, inclusiv campaniile de dezinformare legate de vacinnurile anti-COVID, susține șeful diplomației europene.
Statele Unite au acordat sâmbătă o autorizație de urgență vaccinului companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson împotriva COVID-19 pentru persoanele în vârstă de cel puțin 18 ani, a anunțat Agenția americană pentru Medicamente (FDA).
Liderii UE au discutat în a doua zi a reuniunii virtuale a Consiliului European despre apărare și securitate. În declarația finală se arată că UE trebuie să își asume o responsabilitate sporită pentru securitatea sa, în complementaritate cu NATO.
Într-un discurs susținut luni în Parlament, premierul britanic Boris Johnson a prezentat un plan pentru ”drumul către libertate”. Și Germania se pregătește pentru ridicarea restricțiilor.
Guvernul olandez alocă 8,5 miliarde de euro în plus pentru a-i ajuta pe copii, elevi și studenți să recupereze lecțiile pierdute după ce școlilor vor reveni la normal.
Modul în care a avut loc vizita șefului diplomației europene la Moscova și organizarea conferinței de presă comună cu Serghei Lavrov arată că Rusia e mai degrabă angajată pe o poziție de confruntare cu UE, spune ministrul Bogdan Aurescu.
Noul șef al Pentagonului, Lloyd Austin, va încerca, la prima reuniune a miniștrilor apărării din NATO, să reconstruiască încrederea între aliați afectată de fostul președinte Donald Trump.
Fostul președinte american Donald Trump a scăpat sâmbătă de un verdict de vinovăție la finalul unui proces istoric în Senatul SUA, care îl judeca pentru rolul său în violențele de pe 6 ianuarie de la Capitoliu.
Fostul președinte al Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a depus sâmbătă jurământul în fața președintelui Italiei, Sergio Mattarella, în calitate de premier al unui guvern de uniune națională, scrie Agerpres.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.