Comisia Europeană a aprobat luni o schemă românească de 500 de milioane de euro (2,5 miliarde de lei) pentru a sprijini investițiile în noi capacități de producție de biocombustibili.
Investițiile sunt singurul multiplicator care poate să-ți aducă venituri de așa natură în viitor încât deficitul să înceapă să scadă, a explicat ministrul MIPE decizia de a ajusta deficitul bugetar pe o perioadă de șapte ani.
Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că metroul de la Cluj ar putea fi finanțat din sumele provenite din certificate verzi, pentru că este transport verde.
Parchetul European (EPPO) din București a formulat acuzații împotriva a patru suspecți, despre care se presupune că fac parte dintr-o rețea criminală cu legături cu grupări mafiote italiene, pentru o fraudă cu subvenții de 4,3 milioane de euro.
Comisia anunță că avansează în ceea ce privește ridicarea suspendării plăților în valoare de 37,2 milioane de euro pentru România în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență.
Între anii 2014 - 2020, UE a alocat – prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR / ERDF) – aproape o treime din bugetul său total, 351,8 miliarde de euro, pentru politica sa de coeziune economică, socială și teritorială.
Cererea de plată cu nr. 3 din PNRR este întârziată comparativ cu stadiul în care ar trebui să ne aflăm, spune un oficial european. “Suntem foarte îngrijorați de situația fiscală din România”, afirmă un alt oficial CE.
Comisia Europeană a blocat cererea 3 de plată din PNRR trimisă de guvern în 15 decembrie 2023, în valoare de 2,7 miliarde de euro, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale. Ministrul MIPE neagă informația.
La un an după ce a privat temporar Budapesta de 28 de miliarde de fonduri comunitare din cauza unor încălcări ale statului de drept, executivul comunitar a ridicat miercuri o parte din sancțiuni.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.