România conduce în lume la numărul specialiștilor certificați în domeniul IT, dar se confruntă cu una dintre cele mai slab dezvoltate birocrații publice digitale din regiune. Injecția de șase miliarde de euro prin PNRR ar putea revitaliza sectorul.
Cresc costurile: renunțarea la tradiționalele cutii de carton și introducerea ambalajelor din plastic reutilizabile în comerțul electronic, într-o țară precum Germania, ar duce la creșterea costurilor cu 50-200%, spune firma de consultanță McKinsey.
Aplicațiile au fost trimise până la 18 decembrie. 15 jurnaliști din Moldova vor fi specializați în tehnici și instrumente multimedia de story-telling, pentru susținerea jurnalismului independent, a combaterii dezinformării și propagandei anti-vest.
În aproape trei decenii de la căderea regimului comunist în decembrie 1989, România a atras investiții străine în valoare de peste 70 miliarde de euro.
Mesajele anti-occidentale sunt prezente în diferite medii - online, mass media, ajung în agenda publică ori ascunsă a unor politicieni, dar îmbracă și alte forme. De aceea este importantă alegerea surselor de informare de către cetățeni.
Cât lăsăm tehnologia și aplicațiile smart să ne invadeze viața? Cum vorbim nativilor digitali? Câteva sugestii oferite de Ștefan Apăteanu, un antreprenor român din domeniul IT, cititorilor EURACTIV.ro.
Care este experiența Olandei din anii '80 și '90 în ceea ce privește utilizarea fondurilor europene? Cum a contribuit această experiență la dezvoltarea proiectelor în România după aderarea la UE?
Vrei să afli mai multe informații despre mediul IT din România? Vrei să știi detalii specifice despre experiența de succes a unui antreprenor român în această zonă și modul în care colaborarea cu giganții IT din vest i-a deschis orizontul?
Vrei să afli mai multe informații despre impactul economic al Uniunii Europene în România și Republica Moldova? Trimite-ne întrebările tale iar eurodeputatul Siegfried Mureșan îți va răspunde.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.