Premierul Nicolae Ciucă spune că nu există cetățeni sau diplomați ruși care ar urma să fie expulzați.

Întrebat luni seară, după discursul lui Zelenski, dacă există cetățeni ruși care ar urma să fie expulzați din România, premierul Nicolae Ciucă a răspuns: „Din informațiile pe care le am până acum, nu avem astfel de persoane”.

Întrebat dacă sunt diplomați ruși care ar putea să fie expulzați pentru „posibile activități”, premierul a răspuns: „Vă rog să ne dați voie să analizăm și, în funcție de situația concretă, vom lua decizii și le vom anunța”.

Ciucă a fost la fel de eliptic și în legătură cu alte subiecte privind Rusia.

Despre o eventuală renunțare la importul de gaze naturale din Rusia, Ciucă a spus: „În acest moment, în România intră gaze pe rețeaua de conducte care aduc gaz din Rusia. Nu s-a luat încă această decizie”.

Întrebat cum comentează cererea președintelui Volodimir Zelenski privind sancțiuni mai aspre împotriva Moscovei, Ciucă a spus: „Dați-ne voie să analizăm și împreună cu celelalte țări, cu ceilalți parteneri, se vor lua decizii după ce se va analiza”.

Referitor la mărfurile tranzitate către și din această țară prin porturile românești - o solicitare făcută de președintele ucrainean în discursul ținut luni seara în Parlamentul României, Ciucă a repetat: „Vom analiza și vom lua o decizie”.