Autoritățile iau în calcul închiderea școlilor și grădinițelor din toată țara până pe 21 aprilie; o decizie este așteptată în această după-amiază, au declarat pentru HotNews.ro surse din Ministerul Sănătății. Elevii au vacanță între 4 și 21 aprilie.

Decizia finală ar urma să aparțină ministrului Sănătății, Victor Costache, șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și premierului interimar Ludovic Orban, relatează HotNews.ro.

Potrivit surselor HotNews.ro, Victor Costache și Raed Arafat înclină spre o decizie de închidere a școlilor și grădinițelor din toată țara, din cauza amenințării coronavirusului.

Update Ludovic Orban a declarat că este analizată închiderea școlilor și grădinițelor din întreaga școală, dar este o măsură care trebuie pregătită.

Structura anului școlar prevede vacanța de Paște între 4 și 21 aprilie, prin urmare, decizia de a închide preventiv școlile vizează o perioadă de aproape o lună, până pe 3 aprilie.


  • Vacanța de primăvară (4 aprilie - 21 aprilie 2020)
  • vacanța de vară (13 iunie - data din septembrie 2020 la care vor începe cursurile anului școlar 2020 - 2021

Reamintim că Ministerul Educației a luat decizia suspendării olimpiadelor școlare județene și regionale și a concursurilor sportive școlare, pentru a preveni răspândirea coronavirus. Ministrul Educaței, Monica Anisie, a precizat că suspendarea cursurilor din unitățile de învățământ este atribuția EXCLUSIVĂ a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Ministrul Anisie despre amenințarea coronavirus: școala nu se va închide, poate fi online - Digi 24

Mai mult pe EurActiv »