Firea se războiește cu Arhiepiscopia Romano-Catolică București, care-i cere să respecte o decizie definitivă în justiție privind demolarea Cathedral Plaza.Când nu cere demisia unui preot,primarul organizează concursuri pentru înfrumusețarea orașului.

Deși inițial a fost de acord cu construirea Cathedral Plaza, arhiepiscopul Ioan Robu vrea acum desființarea ei. De altfel, există și o decizie definitivă a instanței în acest sens. Primarul general invocă însă diverse pretexte pentru care nu poate începe demolarea. Disputa dintre cele două părți s-a lăsat până acum cu cereri de demisii, cuvinte mai puțin elegante, dar și cu "fluturarea" unui sondaj privind cheltuielile pentru demolare. Gabriela Firea trebuie însă să lămurească dacă nu se află într-un conflict de interese pe acest subiect.

Printre schimburile de replici cu preoții catolici, primarul a găsit timp pentru a lansa un concurs de înfrumusețare a Bucureștiului: "Cea mai frumoasă fațadă", "Cel mai frumos balcon" și "Cea mai frumoasă grădină". Ea speră că astfel în București vor fi mai multe clădiri împodobite cu flori și plante decorative, cu spații verzi aranjate, așa cum există în orașele occidentale. 

Mari consumatori de telefonie mobilă, românii aleg tot mai mult abonamentele în defavoarea cartetelelor preplătite. Datele ANCOM arată că, la sfârșitul lui 2016, în România erau 22,9 milioane de utilizatori activi de servicii de telefonie mobilă. Dintre ei, 11,5 milioane (+8%) erau utilizatori pe bază de abonament și 11,4 milioane (-9%) utilizatori pe bază de cartele preplătite active.

Aleșii continuă să se erijeze în judecători. Miercuri, deputații juriști au respins cererea DNA de urmărire penală a social-democratului Eugen Bejinariu. În legislatura trecută, ei votaseră favorabil cererea, dar plenul a reușit să tot amâne votul. Acum, Eugen Nicolicea a găsit un motiv pentru respingerea ei.

Ungaria, o altă țară-problemă a UE, ar putea fi pedepsită de Bruxelles. Plenul Parlamentului European a decis că trebuie activat articolul 7 din Tratat. Eurodeputații au cerut Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne să redacteze o rezoluție oficială ce va fi supusă la vot în plen. (#Youth2.0)

Scandalul Trump-Rusia se extinde, Departamentul Justiției fiind nevoit să numească un procuror special care să se ocupe de anchetă. Este vorba de Robert Mueller, fost director al FBI. Procurorul special nu are obligația de a-l informa pe procurorul general sau pe adjuncții acestuia despre anchetă și e autorizat să lanseze puneri sub acuzare, dacă este necesar.

Pentru recomandarea de lectură rămânem tot la subiectul Trump-Rusia: Los Angeles Times explică de ce republicanii ar trebui să-i spună președintelui că e timpul să plece.