Ministrul Educației vrea să schimbe modul de alegere al directorilor de școli, însă PSD se opune, Tăriceanu a strigat prezent la DNA, iar noul ministru MAI vrea ca DIPI să fie controlat de parlamentari. Trump este o problemă pentru toată lumea.

Chiar dacă prima săptămână de școală este aproape pe sfărșite, problemele de la Educație par să fie încă la început. Ministerul Educației vrea să organizeze concurs pentru posturile de directori de școli, ministrul Mircea Dumitru precizând că "după 10 ani de intruziune politică în școală este momentul pentru reprofesionalizarea învățământului școlar".

PSD-ul, însă, pune bețe în roate, liderul deputaților social-democrați, Florin Pâslaru, prezentând și motive pentru care partidul se opune concursului.

Printre ele, a enumerat și că înlocuirea directorilor după începerea anului școlar ar afecta procesul de învățământ și continuitatea activității manageriale.

De la școală la DNA, unde Călin Popescu Tăriceanu a strigat "prezent" joi, fără a face alte declarații.

Președintele Senatului a fost citat de procurorii anticorupție pentru a da declarații în dosarul în care Bogdan Olteanu este acuzat că ar fi primit bani pentru a înlesni numirea jurnalistului Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Surse judiciare susțin că Tăriceanu a fost cel care l-a anunțat personal pe Liviu Mihaiu că îi va încredința această funcție.

Noul ministrul de Interne, Dragoș Tudorache spune că are intenția să supună DIPI controlului parlamentar.

Motivul este simplu: vrea clarificarea zonei de competență a Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI), astfel încât să nu mai existe suprapuneri cu celelalte servicii ale statului care se ocupă de activități informative sau contrainformative.

Acesta va prezenta o reformă a serviciului secret al MAI în următoarele două săptămâni.

Pe plan extern, aplicarea măsurilor restrictive ale UE vizând acțiuni împotriva integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei au fost prelungite de către Consiliul UE cu încă șade luni, până în martie 2017.

Sancțiunile constau într-o înghețare a activelor și o interdicție de călătorie care vizează 146 de persoane și 37 de entități.

Iar președintele Parlamentului European, Martin Schulz, speră că democrata Hillary Clinton va câștiga alegerile pentru Casa Albă pentru că Donald Trump este o problemă pentru toată lumea, nu doar pentru UE.

În plus, Schulz este preocupat de faptul că politicieni europeni ar putea să se inspire din modelul promovat de Trump.