Liviu Dragnea vede conspirații ale SRI sau ale lui Soros pentru a-i slăbi puterea, în timp ce unul dintre miniștrii săi atacă sistemul cangrenat, în care fiecare protejează pe fiecare. Un alt ministru are semnale că medicii români se întorc acasă.

Întrebat la un post de televiziune despre atacurile din ce în ce mai dese ale lui Victor Ponta la adresa sa, Dragnea a declarat că atacuri vin nu numai din partea lui Ponta, ci și a lui Traian Băsescu, Daniel Constantin, dar și din partea unor jurnalişti. 

”Unii zic că ar fi o coordonare de la SRI. Îmi vine greu să cred. Alţii zic că ar fi o coordonare şi o comandă de la Soros, pe care l-am tot atacat şi am să-l atac întruna pânâ când ţara asta va reuşi să scape de toată influenţa acestui om nefast”, a spus Dragnea, explicând că atacurile au ca obiectiv slăbirea puterii lui în partid și nu numai. 

Neobișnuit din partea unui ministru social-democrat, Mircea-Titus Dobre a lansat atacuri dure la adresa funcționarilor din Ministerul Turismului, vorbind de un sistem cangrenat, în care fiecare protejează pe fiecare, astfel că nu se obțin rezultate. Ministrul Turismului s-a plâns că a ajuns să facă inspecţie prin birouri şi să constate că directorii săi nu vin la serviciu la ora stabilită prin program.

Un alt ministru vede partea bună a lucrurilor: Florian Bodog susține că are semnale că medici români din Anglia și Germania vor să se întoarcă acasă, ca urmare a majorării salariilor.

Ministrul Sănătății spune că medicilor care vor să revină li se va acorda asistență prin intermediul Centrului Național de Resurse Umane, care este funcțional începând de luni. 

Naționalist-extremiștii români au pus de o alianță politică. Partidele naţionaliste PRU, PRM şi PND au semnat, duminică, protocolul de constituire a alianţei Blocul Identităţii Naţionale în Europa - BINE. Alianța este constituită "într-un moment cheie pentru România", a spus unul dintre liderii ei. Celor trei partide li se va alătura și George Becali.

Senatorii din Paraguay ne-au reamintit, dacă mai era nevoie, de guvernanții noștri și OUG 13: au adoptat în mare secret un amendament constituțional care i-ar permite președintelui să candideze pentru un nou mandat.

Nemulțumiți, oamenii au ieșit în stradă, au dat foc clădirii Parlamentului și s-au bătut cu polițiștii. 

Recomandarea de lectură a redacției: Der Spiegel, despre problemele economiei turcești după puciul eșuat din 2016.