Juncker vrea să pună capăt discriminării alimentare pe care o consideră "inacceptabilă". Neculai Onțanu scapă de închisoare pentru că faptele s-au prescris. Igor Dodon vrea să lichideze partidele unioniste din Republica Moldova.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a promis că va ajuta țările est-europene să elimine vânzarea de produse alimentare de calitate inferioară pe piețele lor pe care o consideră "total inacceptabilă", după ce acestea s-au plâns că sunt tratate ca pe "groapa de gunoi a Europei" de către producătorii despre care spun că aleg varianta mai ieftina în ceea ce privește ingredientele folosite într-o gamă largă de produse de zi cu zi #AGRI.

În același context, ministrul Agriculturii Petre Daea a spus că așteaptă o normă juridică de la UE, pentru a putea da numele firmelor ce practică dublul standard la alimente, în timp ce premierul Mihai Tudose a cerut cadru legislativ care să permită publicarea numelui firmelor respective.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au încetat procesul penal împotriva fostului primar al Sectorului 2 al Capitalei, acuzat de fapte de corupție. Aceștia au decis confiscarea specială a 1,8 milioane de euro, după ce de trei ori au amânat pronunțarea unei hotărâri în acest dosar. Dacă fapta de luare de mită a lui Neculai Onțanu s-a prescris, judecătorii i-au condamnat, totuși, pe Loredana şi Aurel Radu la câte 3 ani cu suspendare pentru spălare de bani. Tot pentru ei, însă, CAB a încetat procesul pentru acuzaţiile de complicitate la luare de mită, tot din cauza prescripţie.

Iar Grupul ungar OTP a cumpărat Banca Românească, a 14-a cea mai mare bancă din România, de la National Bank of Greece, într-o tranzacție în urma cărora își majorează cota de piață la 4%. OTP va deveni astfel cea de-a opta bancă din România după valoarea activelor. Finalizarea tranzacției va avea loc la începutul anului viitor și este condiționată de obținerea acordului autorităților de supraveghere.

Președintele Republicii Moldova spune că va iniția un proiect legislativ prin care va interzice activitatea partidelor care pledează pentru unirea Moldovei cu România, dar și a celor care vor alipirea Moldovei la Rusia.

La ordinul lui președintelui Donald Trump, comandantul Flotei Americane din Pacific ar putea lansa un atac nuclear contra Chinei, a spus acesta, răspunzând unei întrebări ipotetice și invocând loialitatea armatei față de comandantul suprem, în cadrul unei conferințe privind securitatea care a avut loc la Australian National University, după un exercițiu militar SUA - Australia.