Liviu Dragnea vede cum DNA se apropie tot mai mult de el, dar în același timp trebuie sp facă față și asaltului lui Mihai Tudose, cel care vrea să scape cât mai repede de cele mai de încredere femei ale șefului suprem al PSD.

Liderul PSD este încercuit, iar spațiul de mișcare devine tot mai mic în fiecare zi. DNA și premierul Mihai Tudose atacă din părți diferite, dar țintele sunt aceleași: cele mai de încredere persoane din anturajul lui Liviu Dragnea: Sevil Shhaideh și Rovana Plumb.

Procurorii DNA au tras primii, atunci când au anunțat-o pe fina lui Dragnea că este suspectă în dosarul „Belina”, și când au cerut aviz pentru ridicarea imunității Rovanei Plumb pentru a o ancheta în același dosar.

Nu imediat, dar și Tudose a lovit. A cerut imperativ remanierea miniștrilor „penali”, amenințând cu demisia dacă nu se întâmplă. Ceea ce ar echivala cu o nouă criză politică în doar 10 luni de guvernare.

A venit rândul DNA să mute și a chemat-o pe Sevil Shhaideh din nou pentru unele acte procedurale, în timp ce procurorii și-au făcut de treabă la Consiliul Județean Teleorman, acolo unde au început percheziții ce nu se vor termina prea devreme.

Liviu Dragnea încă nu a pierdut partidul, dovadă că l-a pus pe Mihai Busuioc șef la Curtea de Conturi, în locul lui Nicolae Văcăroiu. O altă mână dreaptă plasată într-un punct cheie care ar trebui să ia urma banilor cheltuiți de guvern, dar și de administrațiile locale, dominate și ele de PSD:

Războiul este total, însă, iar Mihai Tudose, ca premier, este luat la țintă lla rândul lui de Siegfried Mureșan, europarlamentar. Într-un interviu acordat EurActiv, eurodeputatul Siegfried Mureșan vorbește despre dezbaterile privind viitorul UE și al bugetului post-Brexit, criticând lipsa de implicare a României în aceste discuții cruciale.

Europarlamentarul PPE acuză faptul că premierul Mihai Tudose nu are o înțelegere a temelor importante europene și trage un semnal privind lipsa de implicare a României în discuțiile privind bugetul UE post-Brexit, în condițiile în care există riscuri la adresa politicii de coeziune, iar țara noastră a beneficiat mult de pe urma acestor fonduri. #EuropeanParliament

Un alt semnal de alarmă se referă la tentativele politicienilor de a împiedica activitatea justiției, acțiuni care au efecte asupra aderării la Schengen.

În tot acest timp, creșterea prețurilor a accelerat luna trecută, iar inflația a revenit la trendul ascendent pe care a intrat de la începutul acestui an. Creșterea prețurilor s-a întrerupt surprinzător în august, când rata anuală a inflației a fost de doar 1,2%, dar s-a reluat în septembrie, când inflația anuală s-a cifrat la 1,8%.

Tot de la Bruxelles vine vestea premierii cetățenilor europeni ai anului: Cristian Pantazi, redactor-șef HotNews.ro - nominalizat de europarlamentarul Cristian Preda - și Mihály Bencze, profesor de matematică, nominalizat de europarlamentarul Monica Macovei.

Soros e vinovat pentru tot ce nu merge în țara asta, el este tot ce înseamnă malefic și vrea să distrugă România. Și Ungaria. Și Polonia. Și Slovacia. Și altele. Jurnaliștii americani de la Foreign Policy au venit la București pentru a documenta curentul politicienilor împotriva miliardarului George Soros și de unde a pornit legenda lui „Bau Bau”.

Spre și dinspre Prut, însă, nu vin vești bune. Uniunea Europeană nu mai dă bani Moldovei din cauza politicienilor care nu îndreaptă nicicum țara, ci o îngroapă în trecutul sovietic. Dovada a venit tot miercuri, când președintele Igor Dodon a mulțumit lui Putin pentru „luarea mai multor decizii pozitive cu privire la exportul produselor moldovenești pe piața rusă și amnistia migranților muncitori”.

Recomandarea de lectură vine din SUA, acolo unde războiul dintre președintele Donald Trump și presă este de neoprit. Huffington Post are tabloul complet: NBC, una dintre televiziunile denumite „Fake News” de către Trump, a dezvăluit că președintele ar fi cerut creșterea capacităților nucleare ale SUA. Trump neagă dezvăluirile.