După ce a tot vorbit de necesitatea formării rapide a guvernului, Liviu Dragnea s-a sucit și a anunțat că, de fapt, nu vor făcute cunoscute numele miniștrilor luni, ci abia vineri.

Anunțată cu surle și trâmbițe pentru luni, componența guvernului va fi cunoscută la sfârșitul săptămânii. Și, deși toți social-democrații spun că e foarte bun, programul de guvernare se  modifică încă o dată. Liviu Dragnea nu a dorit să spună prea multe, precizând doar că se vor construi trei săli de operă, două muzee și o sală polivalentă în București. Parcă a vorbit doamna Firea. 

În acest context, Victor Negrescu pare exagerat de optimist. Ministrul delegat pentru afaceri europene afirmă că prioritatea României la Președinția Consiliului UE este să dea dovadă de profesionalism în exercitarea acestei sarcini. Și să profite, în același timp, de acest moment pentru a-și îmbunătăți imaginea și consolida poziția în plan european.  

Scăpat de povara guvernării, Mihai Tudose a redescoperit plăcerile vieții. Traian Băsescu, în schimb, își continuă războaiele. De data aceasta cu Igor Dodon, care a decis să-i retragă cetățenia moldovenească. În primă instanță, justiția i-a dat dreptate președintelui moldovean.

Ca să nu uităm atmosfera protestelor de sâmbătă vă propunem un reportaj video și notăm, fără a trage nicio concluzie, că sora jandarmului Răducu Șerban, cel care a lovit mai mulți protestatari, este profesoară și a fost condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă.  

Recomandarea de lectură a redacției: The New Yorker despre prezența lui Donald Trump la Forumul de la Davos.