Țara pare blestemată să aibă parlamentari nesimțiți, dar cel de acum întrece orice altă legislatură pe care românii au votat-o după Revoluție. Pe lângă asta, acciza pe combustibil revine în forță pentru că nu mai sunt bani la bugetul PSD-ALDE.

O caricatură de sesiune extraordinară s-a petrecut marți în Parlamentul României. Convocată prin SMS de către Liviu Dragnea, ședința nu a putut fi ținută pentru că cei care dețin majoritatea și-au bătut joc de o țară întreagă. Însuși inițiatorul, Liviu Dragnea, a dat o fugă într-o nouă vacanță după ce a trimis mesajele automate pe telefoanele parlamentarilor.

Liderul PSD a avut înlocuitorul perfect - Florin Iordache - părintele spiritual și genetic al odioasei OUG 13. Acesta a reușit performanța să se contrazică singur în decurs de câteva secunde referitor la așa-zisul vot prin telefon al membrilor Biroului Permanent.

Nu e tot. Programul ascuns de guvernare prevedea, pe lângă iluzia creșterii salariilor românilor, și creșterea taxelor și accizelor pe care norodul trebuie să le suporte. Guvernul se face că ne dă cu o mână, dar ne ia cu două, cum ar zice unii.

Benzina și motorina vor avea o nouă supraacciză care va crește prețul combustibilului la pompă și, implicit, la absolut toate produsele și servicile. Adică toate prețurile vor crește, chiar dacă Tăriceanu spune că aceasta va fi nesemnificativă.

Depinde de buzunar aici. Una e să scoți în plus 50 de bani dintr-un buzunar în care stau milioane și alta e să scormonești într-un buzunar cu salariul minim.

Revenirea accizei i-a luat prin surprindere pe cei din coaliția PSD-ALDE, dar și pe oficialii de la Banca Națională a României, care tocmai a revizuit prognoza de inflație pentru finalul acestui an la 1,9%, peste ce estimase anterior. Iar noua revizuire nici nu conține noua acciză, deci inflația va fi chiar mai mare.

Toate de mai sus sunt, însă, probleme minore față de ce trebuie rezolvat urgent în pușcării. Ministrul Tudorel Toader a terminat și el toate problemele din penitenciare și a ajuns la punctul în care le poartă de grijă deținuților talentați aflați după gratii.

Toader a fost în vizită la Jilava, unde pare să fi fost profund impresionat de talentații deținuți care produc adevărate capodopere în celulele lor, însă au o mare problemă: nu unde să le vândă.

Alții au probleme mai serioase. Spania, de exemplu, face presiuni în Uniunea Europeană pentru stabilirea unui buget al zonei euro, precum și a unui ministru de finanțe. România vorbește de ani de zile că ar vrea să adopte moneta Euro, dar pașii făcuți nu sunt vizibili nici cu lupa.

Avem și vești bune. Fermierii nu vor mai plăti impozit pentru tractoare, utilaje si mijloace de transport agricole. #AGRI

Un exemplu pozitiv în agricultura românească este cel al unui profesor de matematică. El a reușit performanța ca la 40 de ani să se reprofesionalizeze și să devină un fermier de succes cu ajutorul fondurilor europene. #AGRI