Guvernul și-a amintit că românii plătesc facturi prea mari la energie, autoritățile din Spania vor să abordeze COVID-19 ca fiind "o gripă obișnuită", iar Parlamentul European are un președinte interimar după moartea lui David Sassoli.

În plină iarnă, Guvernul s-a gândit să ia măsuri pentru a ajuta românii afectați de creșterea facturilor la energie. Măsurile se mai lasă așteptate pentru că ele trebuie discutate în Coaliție, iar acolo, așa cum ne-am obișnuit, concluziile vine după ceruri, contre și posibile amenințări între liderii politici.

Guvernul spaniol lucrează de câteva săptămâni la un plan de abordare a bolii COVID-19 drept o gripă obișnuită. Asta ar însemna, printre altele, renunțarea la sistemul de supraveghere detaliată a infectărilor.

Comisia Europeană invită toate părțile interesate să își prezinte observațiile cu privire la normele revizuite propuse privind ajutoarele de stat pentru sectoarele agricol, forestier și pescăresc.

Două svastici au fost desenate pe stâlpii Sinagogii din Sighișoara, în seara zilei de 22 decembrie 2021. În ajunul Crăciunului, 5 tineri erau audiați la poliția din municipiu. Pentru cinci familii din oraș, seara de Ajun era altfel decât se așteptau.

Citește și:

Kazahstan: Tokaev îl acuză pe predecesorul său, Nursultan Nazarbaev, că a creat o "castă a bogaților"

Iohannis și liderii politici de la București, reacții după moartea lui David Sassoli

Roberta Metsola a preluat președinția interimară a Parlamentului European

Recomandare de lectură: IFLScience - T Cells From Common Cold Could Help Protect Against COVID-19