Decizia CCR riscă să închidă dosarele aflate în anchetă sau în instanțe, dar și să șteargă condamnările definitive pentru abuz în serviciu. Economia crește doar din consum, în timp ce investițiile scad. Germania își retrage soldații din Turcia.

Părea o decizie firească prin care respingea ca inadmisibilă cererea fostei soții a lui Liviu Dragnea, dar Curtea Constituțională a strecurat niște cârlige perfecte de care politicienii să se poată prinde și să-și realizeze visul cu ochii: prag la abuzul în serviciu.

Decizia de marți poate avea efecte devastatatoare: dosarele aflate în curs de cercetare sau judecare ar putea fi închise, iar condamnările definitive ar putea fi șterse, așa cum explică specialiștii în drept constituțional și penal contactați de EurActiv.

DNA tocmai s-a asigurat că va putea confisca mita din fotbalul românesc. A pus sechestru pe bunurile RCS&RDS, dar și pe ale unei firme controlată de Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Creșterea produsului intern brut în primul trimestru de 5,7% s-a bazat pe consumul populației și creșterea stocurilor, arată datele statistice publicate miercuri. În schimb, contribuția exporturilor și a investițiilor au fost negative.

Relațiile diplomatice dintre Ankara și Berlin s-au răcit considerabil după tentativa de puci din Turcia de anul trecut. Germania intenționează să transfere 280 soldați la o baza aeriană din Iordania, dar a subliniat că vrea să minimizeze efectele pe care mutarea le va avea asupra operațiunilor coaliției conduse de SUA împotriva Statului Islamic în Irak și Siria.

Banii alocați în 2017 pentru investiții în sectorul agricol vegetal s-au terminat în primele cinci zile din a doua etapă de depunere. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a primit 1.163 de solicitări de finanțare în valoare totală nerambursabilă de 456,8 milioane de euro.