Incendiul de la Piatra Neamț arată cât de puține lucruri a învățat România din tragedia de la Colectiv.

Cinci ani au trecut de la Colectiv. Cinci ani în care autoritățile române nu au fost în stare să aibă secții pentru mari arși capabile să-l trateze pe medicul care a încercat să-și salveze pacienții din flăcări. 

Prin urmare, medicul Cătălin Denciu a fost transferat la Bruxelles, starea sa fiind în continuare gravă.

În timp ce liderul PSD cere demisia premierului și a ministrului sănătății, Ludovic Orban susține că nu e suficientă demisia managerului Spitalului din Piatra-Neamț, dar așteaptă ca ancheta penală să stabilească responsabilii. 

Doar că în România anchetele se întind pe ani de zile și uneori vinovați sunt găsiți oameni fără putere de decizie - vezi cazul incendiului de la Maternitatea din Giulești. Iar procurorii din dosarele Colectiv și Giulești conduc ancheta în cazul incendiului din Piatra Neamț.

Ministrul sănătății știe foarte bine situația din spitale și reamintește că 80% dintre manageri ar trebui schimbați. Declarațiile nu ajută la nimic, ar fi nevoie și de ceva măsuri. În an electoral și în plină pandemie? Nu se poate. Așteptăm să treacă timpul, să uite lumea. Până la următoarea tragedie.

Alte știri:

Ungaria și Polonia blochează prin veto bugetul multianual al Uniunii Europene

Maia Sandu: Mandatul nu e un premiu sau un privillegiu, e o mare responsabilitate

MAE propune organizare a 748 de secții de votare în Diaspora/ În ce țări nu va exista nicio secție 

Recomandarea de lectură a redacției: BBC Online - Coronavirus: How to be happier while working from home