Liviu Dragnea anunță că are patru nume pentru propunerea de premier, după ce Sorin Grindeanu a fost demis de cei care l-au pus la Palatul Victoria. Iohannis cere o persoană integră. CCR cere Parlamentului să pună prag abuzului în serviciu.

Patru nume sunt în cursă în mintea lui Liviu Dragnea, dar numai unul va reuși să ocupe scaunul de unde tocmai a fost ejectat Sorin Grindeanu de către același președinte al PSD.

Oarecum la limită, moțiunea de cenzură a trecut cu 241 de voturi, în condițiile în care erau necesare 233. Sorin Grindeanu va asigura interimatul și va părăsi Guvernul atunci când Liviu Dragnea va avea înscăunat un nou preferat.

Supărare mare și pentru Victor Ponta, cel care l-a susținut cât a putut pe premier. Pare să fi fost una dintre ultimele cărți jucate de Ponta în poltică. Învins alături de Grindeanu, dat afară din partid, acesta a rezumat foarte bine situația: „Un singur moment de azi rămâne în istorie. Bucuria PSD-ului că a dat jos un Guvern PSD”.

Europarlamentarii români de la Bruxelles, chiar și PSD-iști, critică tot circul din ultima vreme, iar cel mai vehement a fost Cătălin Ivan.

Grupul Florin Iordache & co sărbătorește venirea pragului la abuz în serviciu. Ce nu au reușit în Guvern sau în Parlament, au reușit la Curtea Constituțională. Judecătorii impun, practic, legiuitorului să stabilească un prag pentru ca abuzul să fie penal.

În tot acest timp, economia noastră duduie, crește, dar de fapt România investește în locuri de muncă din străinătate. Explică guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: Economia crește bazându-se pe consum, ceea ce înseamnă mai multe importuri. Asta presupune mai mult de muncă în exteriorul țării, deci mai multe locuri de muncă și mai bine plătite.