Omul de afaceri a fost dat dispărut la mai bine de 13 de ani de la tunul dat în zona de nord a Capitalei cu un teren de peste 220 hectare luat cu un preț de nimic. Sentința venită acum nu l-a mai găsit acasă.

Unul dintre cele mai mari tunuri date după Revoluție în București s-a încheiat miercuri cu o pedeapsă definitivă de 7 ani de închisoare. Omul de afaceri Puiu Popoviciu a intrat ilegal în posesia a 224 de hectare de teren, care au aparținut USMAV București.

Au trecut cinci ani de la trimiterea sa în judecată și mai bine de 13 ani de când a comis faptele (în perioada 2000-2004). Când, în sfârșit, a fost condamnat, polițiștii nu l-au mai găsit pe Popoviciu pentru a-l încarcera. El nu a mai avut răbdare să aștepte acasă sentința și a plecat cine știe unde. Acum ia-l de unde nu-i.

Tot lupta anticorupție a mai înregistrat ieri un record, de data asta la Caracal. Fostul primar Gheorghe Anghel este acuzat de nu mai puțin de 1.011 fapte de abuz în serviciu. El ar fi pus la cale un grup infracțional organizat care își însușea bani din încasările Primăriei cu ajutorul unolr documente nereale.

Și tot despre Justiție. Ce cere seara Liviu Dragnea la Antena 3 se pune în practică dimineața la Ministerul Justiției.

Liderul PSD a cerut ca pachetul de legi să fie gata până la finalul lunii august, deși premierul Mihai Tudose a spus că ministrul Justiției nu are un termen. Toader urmează, însă, indicațiile lui Dragnea și a anunțat că pachetul delegi va fi prezentat la finalul lui august.

România ar vrea să atragă la București Agenția Europeană a Medicamentului, dar candidatura este contestată de opoziția de la noi că nu ar fi una serioasă, competitivă.

În replică, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, este de părere că dosarul de candidatură pentru mutarea acestei agenţii de la Londra la Bucureşti este "foarte solid".

Conform zicalei din copilărie „Cine zice, ăla e”, Donald Trump ar fi cerut postului american de televiziune Fox News să publice informații false. Fox News, favorabil lui Donald Trump, a fost citat în justiție de către unul dintre consultanții săi, care îl acuză că a publicat, intenționat, informații false defavorabile democraților, la cererea preşedintelui.

În Moldova, vicepremierul rus Dmitri Rogozin nu mai are ce călca. După ce România s-a pus în calea lui și nu l-a lăsat să survoleze spațiul aerian al țării noastre pentru a ajunge la Chișinău, acum Republica Moldova a luat o decizie ce sigur nu i-a picat bine.

Dmitri Rogozin a fost declarat indezidarbil pe teritoriul Republicii Moldova pentru că nu tratează cu respect Moldova și cetățenii ei.