Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București transmite o serie de recomandări, în special pentru părinți, în perioada când școlile sunt închise. Redăm în cele de mai jos lista regulilor; ASSMB face și un apel la calm.

Simptomele de mai sus sunt orientative. Majoritatea cazurilor de infecție cu noul Coronavirus COVID-19 au forme ușoare, medii sau sunt chiar asimptomatice.

Este important să vă adresați medicului de familie dacă aveți orice fel de simptomatologie din cele enumerate mai sus, dar și dacă ați venit din zone afectate sau ați venit în contact cu persoane care au călătorit în zone afectate de infecțiile cu coronavirus. Puteți vedea zonele respective cu ajutorul următorului link: http://www.cnscbt.ro/index.php/1440-lista-zonelor-cu-transmitere-comunitara-extinsa-si-a-altor-zone-afectate-de-covid

Conform datelor existente până în prezent, infecția cu noul Coronavirus COVID-19 are o frecvență semnificativ redusă și cauzează o formă mai ușoară la copii decât la adulți sau persoane în vârstă (sursa: www.kidshealth.org).

Infografic coronavirus masuri reguli covid19Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București: "Știm că sunteți expuși unei avalanșe de știri, mai mult sau mai puțin exacte despre noul Coronavirus (COVID-19).

Susținem fluxul oficial al informațiilor și revenim cu rugămintea de a vă informa doar din surse oficiale.

Vă recomandăm să mențineți aceleași obiceiuri de prevenție, precum:

  • spălarea frecventă și temeinică a mâinilor cu apă și săpun
  • dezinfectarea suprafețelor cu care intrați în contact

În urma ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, desfășurate în data de 9 martie 2020, au fost adoptate mai multe măsuri privind prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19, printre care și suspendarea cursurilor în unitățile școlare în perioada 11-22 martie a.c., cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri în funcție de situație.

Este momentul să fim responsabili, să facem tot ce putem pentru a limita răspândirea noului virus COVID-19, pentru a ne proteja familiile, dar și pe ceilalți!"

Cel mai important este să nu intrați în panică

Reamintim instrucțiunile date de Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”

 

Ordonanța militară 11: Noi prelungiri ale interdicțiilor de zbor/ Orașul Țăndărei iese din carantină

Mai mult pe EurActiv »