Două atentate comise de ISIS în Irak și Bangladesh s-au soldat cu numeroși morți și răniți. Născut în România, Elie Wiesel, supraviețuitor al Holocaustului și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a murit la 87 de ani în SUA.

Cel puțin 125 de persoane, inclusiv 25 de copii, au murit și 147 au fost rănite într-un atentat comis de ISIS în capitala Irakului.

Atentatul de duminică a avut loc pe o stradă comercială din cartierul Karrada unde numeroși locuitori merg la cumpărături înainte de sărbătoarea care marchează sfârșitul lunii sacre musulmane a Ramadanului.

Atacul survine la o săptămână după ce organizația teroristă Statul Islamic a pierdut controlul asupra orașului Fallujah, reintrat pe 26 iunie sub controlul trupelor guvernamentale în urma unei ofensive de mai multe săptămâni.

Sâmbătă, ISIS a lovit în Bangladesh, unde a avut ca țintă un restaurant din capitală frecventat de diplomați și expați. 

Militanții ISIS au luat mai mulți ostatici, 20 dintre ei fiind uciși. Majoritatea ostaticilor care au fost uciși erau italieni și japonezi. 

Elie Wiesel, supraviețuitor al Holocaustului și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a murit la 87 de ani. Născut în România, Eli Wiesel trăia în SUA.

În 1944, toți evreii din Sighet, oraș care aparținea atunci Ungariei, inclusiv Elie Wiesel, în vârstă de 15 ani, și întreaga sa familie, au fost deportați în lagărul de la Auschwitz.Mama și una dintre surorile sale au fost ucise în camerele de gazare, iar tatăl său a murit din cauza foamei și a dizenteriei în lagărul de la Buchenwald.

În 1986, Wiesel a primit Premiul Nobel pentru Pace pentru acțiunile sale ”pentru cauza păcii și a demnității umane", fiind numit de Comitetul Nobel un ”mesager al umanității”.

La Londra, 50.000 de britanici au protestat, sâmbătă, față de ieșirea Marii Britanii din UE.

Cei mai mulți erau tineri, iar organizatorii protestului au cerut Parlamentului să nu aprobe rezultatul referendumului din 23 iunie.

Recomandarea de lectură a redacției: O Uniune Europeană după Brexit ar putea fi una cu cetățeni ”second-class” - The Atlantic.