Deși premierul Tudose a crezut că informația privind manualele pentru educație fizică e o glumă, ministrul Educației a confirmat marți că de anul acesta vor exista trei manuale de sport.

Întrebat de ideea ministrului Educației, Liviu Pop, de a introduce manual pentru ora de educație fizică, premierul Mihai Tudose a susținut că nu este una reală, ci doar ”o glumă”. 

Ministrul Educației l-a contrazis, anunțând că deja sunt publicate trei manuale pentru ora de sport. 

După perchezițiile de luni de la Palatul Victoria, DNA și Ministerul pentru Relația cu Parlamentul au venit marți cu lămuriri. Explicațiile oferite de minister au nemulțumit Direcția Națională Anticorupție, care acuză MRP că ar fi devoalat date cu caracter nepublic din ancheta procurorilor, astfel că a cerut Parchetului General să se autosesizeze din oficiu.

Liniște nu este nici la MAI. Pe fondul discuțiilor privind schimbarea modului de calculare a pensiilor speciale, a crescut numărul angajaților MAI care depun cereri de pensionare, pentru a putea beneficia de actualul sistem. 

Ministrul Carmen Dan a recunoscut că de vineri până marţi au depus cereri de pensionare 700 de poliţişti.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat Planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2017 - 2026, după ce la precedenta ședință documentul a fost retras de ministrul Apărării, din cauză că nu fusese adaptat la prevederile Acordului politic naţional de alocare a 2% din PIB pentru Apărare.

Presa americană nu-l slăbește pe președintele Donald Trump, în încercare de a da descoperi adevărul privind implicarea Rusiei în alegerile de anul trecut. Washington Post scrie că președintele american i-ar fi dictat fiului său Donald Trump jr. declaraţia iniţială despre întâlnirea sa cu o avocată rusă în 2016. 

Recomandarea de lectură a redacției: Trenul cerșetorilor - Dela0.