Parlamentul Marii Britanii a dat undă verde pentru ieșirea din Uniunea Europeană. Contre între ministrul Justiției și procurori. Demisia lui Ponta din PSD, ruptă de Dragnea: „Este foarte mare aglomeraţie în avion”.

Parlamentul Marii Britanii a aprobat o lege care va permite guvernului condus de Theresa May să pornească procesul de ieșire a țării din Uniunea Europeană.

Camera Lorzilor a acceptat legea așa cum a fost votată în cursul serii de luni și de Camera Comunelor, fără amendamentele pe care le introdusese cu câteva zile în urmă ce vizau protejarea celor trei milioane de cetățeni europeni care trăiesc în Regatul Unit și acordarea ultimului cuvânt parlamentului în privința acordului final cu Bruxelles.

Contrele în Justiție continuă și în mandatul de ministru al lui Tudorel Toader. Acesta a spus că va face o evaluare profesională și managerială a procurorului general Augustin Lazăr și a Laurei Codruța Kovesi, vorbind chiar și despre eventuale demisii.

Scandalul vine după ce a apărut motivarea deciziei CCR prin care s-a constatat un conflict constituțional între Guvern și DNA în timpul anchetei în dosarul „OUG 13”.

DNA a replicat, spunând că doar a respectat legea și practica Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Și Parchetul General a avut o reacție prin care a arătat că ancheta în dosarul „OUG 13” continuă, dar pentru mai puține infracțiuni. De altfel, Augustin Lazăr a declarat că nu va demisiona la sugestia lui Tudorel Toader.

Decizia CCR i-a dat apă la moară și președintelui PSD Liviu Dragnea. El susține că motivarea deciziei CCR de la sfârșitul săptămânii trecute stabilește o delimitare clară între oportunitate și legalitate și trebuie luată în serios, iar primarii trebuie să răspundă doar pentru legalitate.

Același Dragnea spune că a rezolvat și problema „Ponta”, cel care de ceva timp îl critică pe liderul PSD mai ceva ca opoziția. Demisia în alb depusă de Victor Ponta a fost ruptă de Liviu Dragnea.

„Nici nu mai am de gând să fac vreo întâlnire cu Victor, cum mai propunea să ne vedem în trei, şi cu premierul Sorin Grindeanu. Din moment ce s-a spus că este foarte mare aglomeraţie în avion, eu zic să nu ne mai înghesuim acolo”, i-a întors-o Liviu Dragnea fostului său șef de partid.

Proiectul „The Uncountried” realizat de Euractiv România și BST continuă și vă prezintă povestea unor femei însărcinate care au reușit să fugă din zonele de conflict din Siria pentru a da copiilor lor speranța unei vieți sigure.

Nu toți refugiații ajung să-și vadă visul cu ochii, însă, iar unii nu au supraviețuit iernii.

Totuși, sârbii sunt cei care îi înțeleg cel mai bine pe refugiați, după ce și ei au trecut prin clipe asemănătoare. Îi ajută cu ce pot pe cei sosiți în țara lor.