Armata română va fi dotată cu elicoptere de atac din SUA, dar fabricate în România, în urma unor discuții între premier și Bell Helicopter. Rusia ne pune embargou la porci, dar parcă nici exporturile către ei nu sunt prea mari.

Premierul Mihai Tudose a vorbit cu reprezentanții Bell Helicopter și aproape au bătut palma pentru mai multe elicoptere de atac pentru armata română.

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, spune că ele sunt americane, dar vor fi produse în România. România aproape că va produce elicoptere în sistem lohn: ei cu materia primă și know-how-ul, noi cu mâna de lucru.

A rămas că se vor pune la punct detaliile afacerii.

Rusia a blocat accesul porcilor din România pe piața lor. Rusia nu va mai importa din România nu ca sancțiune după piedica pusă vicepremierului Rogozin, ci din cauza focarului de pestă porcină apărut în țara noastră. #AGRI

Polonia și-a amintit de Al Doilea Război Mondial și intenționează să ceară Germaniei despăgubiri de război. La opt ani de la încheierea celui de-al doilea Război Mondial, Polonia renunțase oficial la despăgubirile din partea Germaniei, dar acum, Parlamentul polonez caută soluții pentru a cere totuși bani.

În SUA, Trump s-a supărat pe Congresul american din cauza sancțiunilor impuse de Statele Unite Rusiei, Iranului și Coreii de Nord. Deși dominat de republicanii săi, Congresul îl cam ține din scurt pe Trumo atât în relația cu Rusia, cât și pe proiecte importante.

Între timp, în România aflăm că o unitate a Jandarmeriei a fost călcată de procurorii DIICOT. Jandarmii se ocupau cu cămătăria și șantajul. După ample percheziții, mai multe persoane au fost duse la DIICOT pentru audieri.

Tot despre militari, dar cu pensii speciale: Guvernul a amânat joi ședința în care urma să se discute OUG privind pensiile speciale pentru că ministerele de Interne și cel al Apărării nu s-au pus de acord și nu existau toate avizele necesare.

Draftul OUG prevede o plafonare a pensiilor speciale, care nu vor mai putea fi mai mari decât salariul avut în activitate.