Liviu Dragnea l-a dat jos pe Șerban Nicolae de la Comisia juridică a Senatului și l-a pus pe Robert Cazanciuc. Trump l-a demis pe șeful FBI, cel care îi investiga legăturile cu Rusia. Cioloș și-a lansat Platforma România 100. ONG, nu partid.

Liviu Dragnea, șeful unui partid ce dorește cu orice preț oprirea luptei anticorupție, s-a transformat brusc. L-a schimbat pe Șerban Nicolae de la Comisia Juridică și din postul de lider al senatorilor PSD după ce acesta a propus grațierea corupților. Mai mult, se întreabă ce rost are o lege a grațierii.

Liviu Dragnea este, însă, liderul celor care vor să vadă justiția și lupta anticorupție îngenungheată, iar istoria ne-a arătat că e doar o chestiune de timp până ce atacurile vor fi reluate.

Și Trump a trecut la demiteri în SUA, dar la altă scară și din alte motive. Șeful FBI a aflat odată cu americanii că a fost demis. Demiterea lui James B. Comey a provocat temeri printre membrii Congresului şi alţi oficiali americani privind viitorul investigaţiei lansate de FBI asupra implicării Kremlinului de partea lui Donald Trump, în campania electorală de anul trecut.

Tot din SUA aflăm și faptul că hackeri cu conexiuni la nivelul guvernului rus au încercat să repete scenariul de la Washington în Franța. Mike Rogers, șeful NSA a confirmat în Congrsul american, referitor la alegerile prezidențiale din Franța, că îi supraveghează pe ruși și că au reușit să pătrundă într-o anumită zonă infrastructură de comunicații pentru a expune emailuri ale candidatului de dreapta, Macron.

Fostul premier Dacian Cioloș a decis în cele din urmă să se implice în societatea românească, nu în politică, așa cum se așteptau mulți dintre simpatizanții săi. Din Platforma România 100 fac parte foști miniștri sau colaboratori din guvernul tehnocrat.

În aceeași zi, însă, Elveția a decis să restricționeze accesul românilor pe piața muncii din această țară. Asta după ce în 2016 s-a dublat numărul românilor care au cerut permis pentru a munci aici. MAE a avut o reacție: regretă decizia.