Tăriceanu consideră că România poate să rămână fără nimic - teritoriu, populație, armată - atâta timp cât există Parlamentul totul va fi bine. Dragnea nici măcar nu încearcă să-și ascundă prietenia cu Brazilia. Orban recunoaște că este împotriva UE.

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu consideră că Parlamentul este „sinteza, mintea și inima naţiunii”. El cred că o naţiune îşi poate pierde și teritoriul, şi populaţia, și Capitala şi armata, dar tot rămâne vie dacă Legislativul lucrează: „Toate celelalte instituţii şi puteri ale statului pot fi copleşite, ori pot dispărea, dar atâta timp cât Parlamentul deliberează şi legiferează naţiunea rămâne întreagă şi neînvinsă”.

Tot legat de cele întâmplate în Parlament astăzi, plenul reunit componenţa noilor grupuri parlamentare de prietenie cu statele lumii. Liviu Dragnea rămâne, ironic, membru al grupului de prietenie cu Brazilia, în timp ce Victor Ponta preia şefia grupului cu Turcia. Nici Florin Iordache nu lipsește de pe hartă, pentru că va conduce grupul de prietenie cu Kazahstan.

Sebastian Ghiță ar putea ajunge să aibă emise pe numele său cinci mandate de arestare preventivă, după ce DNA a cerut Înaltei Curți de Casație și Justiție emiterea a două noi mandate, în dosarele „Tony Blair” și cel al cumnatului lui Ponta. Fostul deputat are deja pe numele său două mandate de arestare, iar procurorii au cerut lunea aceasta încă unul.

Premierul ungar Victor Orbán s-a prezentat în Parlamentul European unde a discutat cu eurodeputații situația drepturilor fundamentale din Ungaria și legea universităților cunoscută drept „anti-Soros”. El a recunoscut că poziția Ungariei poate fi considerată ca fiind o poziție anti-UE. Cele mai acide comentarii au venit din partea președintelui ALDE din Parlamentul European Guy Verhofstadt, care i-a amintit lui Orban de perioada în care era ajutat de Soros și l-a criticat pentru politicianul în care s-a transformat astăzi și pentru că profită de banii UE (#PE).

Comisia Europeană nu a așteptat dezbaterea și a anunțat înainte ca aceasta să înceapă că a deschis o procedură de infringement împotriva Ungariei în legătură cu o controversată lege a universităților, care amenință să ducă la închiderea Universității Central Europene, fondată de miliardarul și filantropul american de origine ungară George Soros, țintă a atacurilor premierului ungar Viktor Orban.

Rămânem în Ungaria, pentru că rectorul Universităţii din Cluj-Napoca susţine că Guvernul ungar a creat un departamentul special care să prezinte opiniei naţionale şi internaţionale informaţii alternative despre România, Ardeal şi Tratatul de Trianon. Acesta spune că România poartă un război informațional şi de comunicare cu Ungaria, iar pe fondul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire şi a împlinirii a 100 de ani de la Tratatul de la Trianon (semnat în 1920), Guvernul ungar a creat un departament special care să prezinte opiniei publice „o falsă” istorie a Ardealului.

#RecomandareDeLectură: SUA acuză Siria pentru atacul cu arme chimice asupra propriului popor de pe 4 aprilie. Siria și Rusia neagă. New York Times a verificat videoclipuri, fotografii și alte materiale pentru a afla adevărul.