Organizarea alegerilor parlamentare din România este inevitabilă, la fel și agravarea situației cauzată de noul coronavirus.

Ultimul bilanț COVID-19 în România ne arată încă o dată că situația este scăpată de sub control, iar viitorul apropiat nu arată nici el mai bine. Cu toate acestea, Klaus Iohannis poartă încă ochelarii de cal și insistă că situația nu este chiar atât de gravă ca în alte țări, iar alegerile pot avea loc pe 6 decembrie.

Pe 14 mai, când România avea puțin peste 200 de cazuri pe zi de coronavirus, același Iohannis afirma că, dacă lucrurile degenerează, nu va ezita să impună starea de urgență din nou. Acum am ajuns la aproape 8.000 de cazuri pe zi, dar de la Cotroceni lucrurile par că nu-s grave.

În câteva ore, America află cine îi va fi noul președinte pentru următorii ani, Lupta, pe ultima sută de metri, este una strânsă. 

Primarul Timișoarei a anunțat deja că este greu de crezut că municipiul scapă de impunerea carantinei.

Președintele Igor Dodon a anunțat marți că a semnat un decret prin care a anulat cetățenia fostului deputat PSD Cristian Rizea, care a și fost reținut la Chișinău.

Biroul Parlamentului European în România organizează o dezbatere online asupra noului Pact privind migrația și azilul propus în septembrie de Comisia Europeană.

Recomandare de lectură: The Atlantic - America Is About to Choose How Bad the Pandemic Will Get.