Iohannis nu a avut prea multe opțiuni și a desemnat-o pe Dăncilă să formeze guvernul. Carmen Dan a scăpat de Tudose și l-a dat afară pe șeful Poliției Române cu mâna lui Fifor. Sechestru pe bunurile și conturile Tel Drum.

După ce Mihai Tudose s-a dat jos din Trabant, se pregătește să urce la volan Viorica Dăncilă, „agreabilă și decentă” despre care nici Liviu Dragnea, nici chiar ea, nu au putut spune prea multe. Dar putem să vă arătăm noi cifrele ei din Parlamentul European: banii și activitatea Vioricăi Dăncilă.

Iohannis avea miercuri două variante, după consultările cu partidele: una era să mai dea PSD un mandat, iar a doua să încerce să provoace anticipate. A ales prima variantă, dar a doua pare cea mai periculoasă, pentru că îi deschidea calea lui Tăriceanu să semneze pe nemestecate tot ce vine din Parlament, de la Justiție....

Colegii ei români din Parlamentul European o văd diferit pe Viorica Dăncilă. În timp ce pentru unii este o persoană miunată, alții vorbesc despre incompetență severă.

UDMR a ales din nou să nu se bage oficial în procesul de desemnare a premierului. Hunor a declarat miercuri că nu o cunoaște pe Viorica Dăncilă, nu știe ce dorește și cum gândește, deci nu se pronunță.

Tot miercuri a fost și ședință de guvern, condusă de premierul interimar Mihai Fifor. Carmen Dan, cea în jurul căreia pare că gravitează guvernul, a reușit să-și ducă până la capăt ambiția și l-a demis pe șeful Poliției Române, Bogdan Despescu.

„Jucăria lui Dragnea” a început să se strice pe la DNA, acolo unde procurorii au pus seschestru pe bunurile și conturile Tel Drum în dosarul fraudelor cu fonduri europene. Plus trei noi acuzații pe numele firmei controlată de Liviu Dragnea, așa cum susțin procurorii.

Tot ieri, pe la DNA a trecut și unul dintre oamenii de încredere a-i lui Liviu Dragnea: Sevil Shhaideh, anchetată în dosarul furtului unei bucăți din Dunăre și trecerea acesteiea sub administrarea Tel Drum pentru a fi un loc ascuns de pescuit al lui Liviu Dragnea.

Sărim de la problemele noastre interne la cele din Uniunea Europeană, dar provocate de Rusia. Eurodeputați au remarcat că propaganda rusă și propagarea știrilor false are ca scop scindarea mișcării europene și creșterea gradului de euroscepticism în interiorul statelor membre. #PE

Recomandare de lectură: Huffington Post scrie despre un ziar concurent, The New York Times, care a luat o decizie ce poate fi una ciudată sau poate fi considerat jurnalism la cel mai înalt nivel.