Viorica Dăncilă a ajuns din șomeră direct la BNR, politicienii din prim-plan sunt din ce în ce mai livizi, iar campania de vaccinare în mediul rural îi preocupă abia acum pe oficiali.

Știrea zilei de ieri - Viorica Dăncilă, numită consultant la un departament al BNR - a venit mai mult ca o glumă. În mod normal, Viorica Dăncilă ar putea trece drept un actor mic într-o perioadă nefericită a României. Totuși, relațiile construite atunci încep să își arate abia acum roadele. Măcar aderarea la Euro, cu sau fără Dăncilă prin birourile BNR, să se înfăptuiască.

E greu de spus când a văzut țara asta un ministru fără de cusur. Nu același lucru se poate spune și despre miniștrii incompetenți. Ei sunt la tot pasul, niciun Guvern nu duce lipsă de ei, ba îi și schimbă cu unii care așteaptă parcă la rând să-și arate limitele. Unul dintre ei este Lucian Bode, ministrul care se poate lăuda cu o paletă de ministere în care a fost șef și care nu a putut prezenta în Parlament date pe care ar fi trebuit să le aibă.

Premierul României este și el un personaj care nu trece greu neobservat. Când nu aleargă pe plajă după pescăruși sau nu postează story-uri glumețe, ne asigură că economia e pe noi culmi. Florin Cîțu laudă economia, în timp ce România reală este cea în care prețurile au explodat și mulți se culcă încă flămânzi.

Bătaia lor de joc la adresa oamenilor nu este ceva care să îi pună în dificultate pe aleși. Un exemplu al nepăsării ar fi că cele peste 11 milioane de măști de protecție cumpărate de statul român pentru persoanele defevorizate, în baza unei OUG din starea de urgență de anul trecut, au rămas nedistribuite.

După aproape o jumătate de an de la începerea vaccinării în România, politicienilor li s-a aprins un beculeț și și-au dat seama că trebuie să ajungă și în zona rurală cu imunizarea. Un lucru nu prea greu de ghicit, dat fiind că întotdeauna deciziile importante au ajuns greu la sate, dar se pare că și de data aceasta au trebuit să treacă luni de zile pentru a se ajunge la această concluzie.

Citește și: 

Parlamentul European a aprobat Fondul pentru o Tranziție Justă: 1,95 mld. euro pentru România

Ghinea: PNRR este corelat cu programele operaționale din politica de coeziune

Autoritățile vor un maraton de vaccinare pentru copii

Toți elevii din București se reîntorc de miercuri la școală

CJUE: SIIJ nu poate fi utilizată ca instrument de control politic al activității magistraților

PSD a atacat la CCR numirea șefilor interimari de la TVR și Radioul public

Recomandare de lectură: BBC.com -  Oceans' extreme depths measured in precise detail