Fostul copreședinte al PNL Vasile Blaga a fost trimis în judecată pentru un trafic de influență de 700.000 de euro. Alina Gorghiu a mărturisit că încă apelează la el pentru sfaturi, în timp ce Traian Băsescu se visează premier, într-o alianță cu PNL.

Procurorii DNA susțin că, în anul 2009, în cadrul PDL a existat o înțelegere vădită între persoane cu funcții de conducere, și anume secretarul general de atunci Vasile Blaga și vicepreședintele Gheorghe Ștefan, în sensul obținerii de bani pentru partid.

Potrivit înțelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniștrilor desemnați politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naționale și instituțiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziție publică către firme dispuse să "cotizeze" pentru formațiunea politică din care cei doi făceau parte.

În pofida problemelor din justiție pe care le are Blaga, președintele PNL nu vede o problemă în a-i cere sfaturi în campania electorală.

Cum alegerile se apropie, fostul președinte al României Traian Băsescu se visează premier, într-o alianță cu liberalii Alinei Gorghiu. Liderul PMP se caracterizează drept o persoană care poate da speranță românilor că știe să conducă țara asta din punct de vedere executiv.

Aflați în vacanță electorală, deputații nu au catadicsit să se prezinte la muncă pentru a vota cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul social-democratului Eugen Bejinariu. 

Doar 130 de deputați au apărut luni în Palatul Parlamentului, în condițiile în care era nevoie de cel puțin 177 pentru a se întruni cvorumul. Secretarul general al PSD, Marian Neacșu, i-a cerut lui Bejinariu să-și dea demisia.

Euroscepticii de la UKIP au un nou lider, în persoana europarlamentarului Paul Nuttall, după retragerea lui Nigel Farage, care și-a dus la bun sfârșit obiectivul: scoaterea Marii Britanii din UE.

În următorii cinci ani, Nuttall își propune ca UKIP să înlocuiască în unele comunități Partidul Laburist.

Nicio zi fără un scandal în domeniul sănătății: Un raport din 2014, obținut de HotNews.ro, al Corpului de Control al Ministerului Sănătății prezenta probleme structurale majore privind modul în care decurgea activitatea de transplant în România: alocarea haotică a organelor, lipsa monitorizării donatorilor vii și a donatorilor în moarte cerebrală sau lipsa personalului specializat.

Raportul atrăgea atenția că alocarea organelor pentru transplant se face "la discreția personalităților în domeniul transplantului".

Un alt raport, realizat de un grup independent de experți în domeniul alimentației și sănătății, trage un semnal de alarmă privind mâncarea de tip junk food, care afectează și țările dezvoltare, dar și pe cele în curs de dezvoltare. În unele state din Africa, rata obezității este chiar mai mare decât cea a malnutriției. 

Și România are motive de îngrijorare: dacă la adulți are cei mai puțini obezi din UE, la obezitatea infantilă ocupă locul doi în Europa.

Recomandarea de lectură a redacției: How to Deal With the Lies of Donald Trump: Guidelines for the Media - The Atlantic.