Moment de sinceritate al premierului Tudose: a cerut ajutor de la Banca Mondială pentru a construi autostrăzi. Altfel, străinii să ne mai lase în pace, nu ne interesează părerea lor.

În pofida discursului său împotriva firmelor străine și a instituțiilor internaționale care greșesc prognozele referitoare la economia României, premierul Mihai Tudose a cerut ajutor de la Banca Mondială, ”un organism întreg la minte”, pentru a construi autostrăzi în România.

Altfel, ne deranjează cei care se uită îngrijorați la frecvența cu care se schimbă miniștrii la Apărare sau ambasadorii care nu privesc cu ochi buni atacul la statul de drept.

Și procurorul-șef al DNA a ieșit să-și exprime temerile cu privire la modificările propuse de Tudorel Toader. Cea mai rea din punctul de vedere al procurorilor: trecerea Inspecției Judiciare în subordinea ministrului Justiției, care ar putea fi politic. 

În România sunt și știri pozitive, spre mulțumirea Doinei Pană. 

În rândul fermierilor români domnește optimismul, în condițile în care agricultorii au o părere mult mai bună despre situația economică decât în urmă cu un an, potrivit unui sondaj organizației fermierilor europeni Copa-Cogeca. #AGRI

După ce ministrul ungar de Externe a fost săptămâna trecută la Zilele Diplomației Române, unde a susținut că Ungaria vede România ca pe un partener strategic, Guvernul de la Budapesta și-a retras sprijinul acordat României pentru aderarea la OECD, invocând suspendarea înființării unui liceu catolic la Târgu Mureș.

Recomandarea de lectură a redacției: BBC Online - Reality Check: Who are the low-skilled EU workers?