Jandarmeria, instituția care apără guvernul PSD-ALDE cu bastoanele, gazele, dar și cu juriștii străluciți. Parlamentul European a declanșat „nucleara” împotriva Ungariei. Urmează România? Deocamdată, îi încurcăm pe alții să intre în Schengen.

Carevasăzică nu s-a plâns guvernul procurorilor că niște protestatari au vrut să-l dea jos, au zis doar așa, politicianistic, că s-a încercat o tentativă de lovitură de stat, dar țipă echipa de țestoase de la Jandarmerie că niște cetățeni au vrut să răstoarne ordinea constituțională.

Pe lângă penibilitatea plângerii penale depusă la DIICOT de Jandarmeria Română, servilismul față de PSD și ALDE este arătat în toată splendoarea. Trupele pretoriene nu doar că au lovit și gazat copii, femei, bătrâni și protestatari pașnici, acum vor să-i și tragă la răspundere pe cei ce au dat cu capul în bastoanele lor, conduse din Teleorman.

România se îndepărtează de aproape doi ani de intrarea în Schengen, iar în Parlamentul European s-a făcut din nou apel către guvernul PSD-ALDE să nu mai slăbească lupta împotriva corupției, un capitol ce părea că merge, la un moment dat, pe drumul cel bun. 

România, nu doar că iese din cărțile Schenegen, dar mai și încurcă Bulgaria și Croația să intre în spațiul liber, spune Manfred Weber, europarlamentar susținut puternic de Angela Merkel pentru a prelua șefia Comisiei Europene.

Ne-a zis-o franc și premierul olandez Mark Rutte, venit în vizită la București. Rutte a legat din nou intrarea în Schengen de MCV.

Pentru atacurile la adresa democrației și statului de drept, Parlamentul European a votat pentru activarea articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene împotriva Ungariei. Iar la Bruxelles s-a vorbit intens și despre România în același context. România ar putea deveni al treilea stat împotriva căruia se activează „nucleara”, care scoate pe tușă țările problemă.

Pe Tudorel Toader, ministrul Justiției, nu-l interesează de garantul justiției, însă. A spus răspicat că va ignora avizul consultativ al CSM și va merge cu Adina Florea la președinte, pentru numire la șefia DNA, chiar dacă avizul va fi negativ. Iar el deja știe că va fi negativ.

Dragnea nu pierde nicio șansă de a scăpa de condamnări și dosare. Apelează acum la instituția care se bucura anul trecut că va trece sub controlul ministrului Justiției - Inspecția Judiciară. El speră să arate că protocoalele Parchet-SRI i-au creat problemele penale, și nu faptele sale

De menționat că președintele Klaus Iohannis a mai pierdut un meci la Curtea Constituțională. Judecătorii au decis că nu a existat un conflict între Guvern și Președinție atunci când Dăncilă și-a luat concediu și a pus un interimar în funcția de premier.

La șase săptămâni după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și cu două săptămâni înainte de alegerile europene, liderii UE se vor întâlni la Sibiu pentru a reflecta cu privire la agenda strategică ce va orienta activitatea UE în următorii ani.

„Summit-ul de la Sibiu este momentul în care trebuie să le oferim tuturor europenilor o perspectivă convingătoare pentru viitor”, a spus șeful Comisiei Europene. #PE

Recomandare de lectură: Un set de fotografii cu animale sălbatice în lumini superbe, realizate de fotograful Greg Du Toit și publicate pe site-ul BBC.