Începe curățenia de primavară în instituțiile publice sau se aplică vorba „pleacă ai voștri, vin ai noștri”? Nu știm, dar noua putere pare pusă pe schimbări și tăieri.

Coaliția de guvernare s-a pus pe curățat instituțiile publice de oameni care, în opinia noii puteri, s-au dovedit a fi incapabili să le conducă. Șefa TVR, șeful Radioului public și Avocatul Poporului sunt primii care au intrat deja în colimator. Urmează și alții, potrivit coaliției. Speranța este ca de data aceasta să fie numiți oameni capabili, și nu clientela de partid.

Începe un nou proces pentru eliminarea doritelor și acum urâtelor pensii speciale ale parlamentarilor. Partidele se bat în proiecte de legi care să fie adoptate, unul dintre aceste partide fiind chiar PSD, cel care le-a introdus și acum se dă de ceasul morții.

AUR a intrat în Parlament urlând "tăieri" și "eliminări", iar acum trece la fapte și propune tăierea cu 90% a subvențiilor de la bugetul de stat pentru partidele politice. Argumentul unuia dintre lideri formațiunii este că partidul său, apărut de nicăieri, a folosit 200.000 de euro în campania electorală, nu zeci de milioane, așa cum au cheltuit alții.

Guvernul aruncă în cârca Parlamentului soarta noii legi a salarizării. După declarații dure prin care premierul nu arăta pic de milă față de bugetari, dar și după ieșirea în stradă a sindicaliștilor, Cîțu anunță acum un proiect de lege pentru modificarea legii salarizării, nu emiterea unei Ordonanțe de urgență în acest sens.

„Economia României, performanță care spulberă estimările apocaliptice.” Nu este un titlu alarmist din presa care vânează click-urile, ci reacția premierului Florin Cîțu după ce Institutul Național de Statistică a anunțat că economia României a scăzut cu doar 3,9% în 2020.

Vaccinarea împotriva COVID-19 începe să dea rezultate, drept dovadă stă faptul că, potrivit coordonatorului campaniei, Valeriu Gheorghiță, cazurile noi de infectare au scăzut cu 87% în spitale și centre sociale.

Ministrul român de externe a afirmat că modul în care a avut loc vizita șefului diplomației europene la Moscova și organizarea conferinței de presă comună cu Serghei Lavrov arată că Rusia e mai degrabă angajată pe o poziție de confruntare cu Uniunea Europeană.

Alte știri:

Simona Halep nu i se poate opune Serenei Williams, în drumul către semifinalele Openului Australian

Cum vrea Ministerul Dezvoltării să reducă decalajele de dezvoltare

Johnson & Johnson a cerut oficial autorizarea vaccinului său în UE

Condițiile de călătorie în Germania și Cehia au fost modificate

Constanța: O femeie s-a aruncat de la etaj, încercând să scape dintr-un incendiu, și a murit

Misiunea lui Biden: reconstruirea încrederii în cadrul NATO

Recomandarea redacției: BBC.com - In pictures: The carnival that wasn't