Comisia Europeană ar putea cere săptămâna viitoare activarea articolului 7 în cazul Poloniei, adică sancțiuni împotriva statului membru UE, dinn cauza nerespectării valorilor Uniunii. În Turcia, Darwin este „revocat”, iar jihadul îi ia locul.

Polonia este pe cale să fie drastic sancționată din cauza nerespectării valorilor fundamentale ale Uniunii Europene. Activarea articolului 7 al Tratatului de la Lisabona este voarte posibilă și foarte aproape de a se întâmpla, conform vicepreşedintelului Comisiei Europene, Frans Timmermans.

În Polonia, Justiția este acaparată de puterea politică, ceea ce pare să se întâmple și în România, dar mai lent.

Tot aproape de țara noastră, dar la sud-est, Jihadul se apropie. În Turcia, programa şcolară pentru anul şcolar 2017-2018 elimină teoria evoluţiei, dar adaugă conceptul de jihad ca parte a legii islamice, a anunţat ministrul turc al Educaţiei. Despre teoria lui Darwin, turcii spun că „este peste nivelul elevilor şi nu este relevantă”.

În România, procurorii par să se ocupe de afacerile din jurul lui Liviu Dragnea, liderul PSD. DNA a continuat și miercuri ancheta în cazul lacului Belina din Teleorman, care a ajuns la Tel Drum atunci când Dragnea era vicepremier. Miercuri a fost audiat administratorul public al județului Teleorman, Mircea Dumitrescu.

Vești bune dinspre Justiție pentru Mircea Băsescu. Fratele fostului președinte al României a primit un răspuns favorabil la cererea sa de eliberare condiționată, astfel că poate începe să-și facă bagajele în celulă. A executat, procentual, mai mult decât Dan Voiculescu.

La final, vă oferim declarația zilei de miercuri, care vine de la Adrian Solomon, deputat de Vaslui: „Cel care are Facebook nu mai are are soare, nu mai are întuneric, nu mai are lumină, nu mai are nimica, stă cu ochii numai în televizorul ăla”