Mii de bucureșteni au ieșit din nou în stradă pentru împotriva grațierii corupților. Comisia juridică a Senatului a votat pentru includerea în legea grațierii și a condamnaților pentru mită și trafic de influență. Parlamentul britanic, dizolvat.

Toate problemele corupților sunt pe cale să se rezolve prin eforturile nemaiîntâlnite ale lui Traian Băsescu în tandem cu Șerban Nicolae. Toți condamnații cu executare pentru dare sau luare de mita, dar și pentru trafic de influență și cumpărare de influență vor fi grațiați dacă proiectul de lege va rămâne așa cum s-a votat miercuri în Comisia juridică a Senatului.

Noua încercare de a demola porțile pușcăriilor pentru corupți a scos deja câteva mii de persoane în stradă în București și în marile orașe ale țării. PSD-iștii din Comisia juridică a Senatului au opoziție de lux: un teatru ieftin se joacă pe Facebook, acolo unde președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a arătat „categoric împtriva grațierii corupților.

Chiar și anexa lui Liviu Dragnea, guvernul României, prin vocea lui Grindeanu, a avut o reacție în ton cu șefu', spunând că nu susține amendamentele votate de Șerban Nicolae și ceilalți colegi de partid.

Nici Iohannis nu a tăcut. A vorbit iarăși despre Ordonanța de Urgență a Guvernului Grindeanu privind numirea conducerii ANCOM care îl îngrijorează pentru că seamănă izbitor cu OUG 13.

Ieșit din politică după ce a fost acuzat de trafic de influență, Vasile Blaga a primit ieri două vești: una proastă și una bună. Dacă cea bună vine de la prietenii corupților care se gândesc la grațiere, cea proastă vine de la Curtea de Apel București: începe procesul în care este judecat pentru trafic de influență.

Trecem de la corupții noștri la probeleme Marii Britanii: parlamentul de la Londra a fost dizolvat. Campania pentru alegerile legislative anticipate de pe 8 iunie a început în mod oficial miercuri în Marea Britanie.

Numai mâine nu-i poimâine, așa că autorităţile române au început de aproape un an pregătirile pentru Președinția română a Consiliului UE din 2019. Diverşii actori implicaţi nu au căzut de acord asupra importanţei evenimentului: e proiect naţional sau doar un test de maturitate.