România caută răspunsuri în cazul bebelușilor grav bolnavi, Ministerul Sănătății fiind mut până acum. Și președintele Consiliului European e în căutări: vrea un acord privind limitarea accesului la beneficii sociale pentru muncitorii europeni.

Doi bebeluși și-au pierdut viața în urma unor complicații provocate de instalarea sindromului hemolitic uremic (SHU). În total, 11 cazuri de infecții digestive grave au fost înregistrate.

Până acum, Ministerul Sănătății nu a avut nicio reacție în acest caz, astfel că Euractiv.ro pune o serie de întrebări la care ministrul Patriciu Achimaș Cadariu ar trebui să răspundă. "Care este stadiul concret al investigației epidemiologice?", este una dintre întrebările la care mulți români și în special părinții bebelușilor așteaptă un răspuns. 

Interceptarea discuțiilor deputaților Nicolae Păun și Mădălin Voicu, de etnie romă, în dosarul privind intervențiile la șefii ANAF arată disprețul profund al celor doi pentru cei din aceeași etnie. 

Este extrem de relevant, susțin procurorii anticorupție, modul în care "Nicolae Păun își arată disprețul față de comunitatea pe care o reprezintă în Parlamentul României: «nesimțit și obraznic», «Ciorile astea nesimțite, nu ai văzut așa ceva! Zici că să stai și să le faci bine, și să alergi să le faci bine, să le fie bine, și uite», «Nenorociții naibii»”.

Probleme cu justiția are și Gheorghe Nicolae, fostul șef al Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (DGIPI), serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne. Demis săptămâna trecută fără explicații de premier, Nicolae a fost audiat, luni dimineață, de procurorii DNA, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu și două infracțiuni de deturnare de fonduri. 

Nici posturile trustului Intact nu se simt prea bine, după ce Fiscul le-a anunțat că au termen cinci zile lucrătoare pentru a părăsi sediile în care funcționează, clădiri confiscate de stat în urma procesului ICA.

Realizatorii și invitații Antena 3 au calificat demersul ANAF drept un abuz la adresa libertății de exprimare și au invitat lumea să li se alăture în protestul față de executarea silită a imobilelor.

Și șeful PSD Liviu Dragnea caută ceva, dar se pare că nu prea știe ce. Criticat de toată lumea pentru Legea "defăimării", Dragnea nu a dorit să renunțe la ea. Însuși ambasadorul american Hans Klemm i-a atras atenția că libertatea de exprimare trebuie protejată chiar și când   "exprimarea aleasă ofensează". La puțin timp, președintele social-democrat a ieșit și a spus că va schimba legea. 

Președintele Consiliului European Donald Tusk e în turneu în Europa în căutarea unui acord pentru a evita un Brexit.

În conferința comună, Klaus Iohannis a dat semne că România este de acord cu limitarea accesului la beneficii sociale pentru românii care se duc să muncească în Marea Britanie și alte țări, dar și cu indexarea alocațiilor copiilor care rămân acasă. Condiții: limitarea accesului la beneficii să fie nediscriminatorie, să aibă caracter excepțional și să fie pe o perioadă cât mai scurtă.

Recomandarea de lectură a redacției: Scrisorile secrete ale fostului Papă Ioan al II-lea către o femeie măritată - BBC.