Numai unii au fost selectați pentru a primi banii înainte de sărbători. Alții protestează pentru că le-a scăzut leafa. Protocoale cu SRI găsim și la ICCJ, CSM, Inspecția Judiciară.

Dacă nu primiți salariul înainte de Paște, se întâmplă din grija partidului și a guvernului pentru dumneavoastră. Adică, pe scurt, să nu cumva să îi cheltuiți repede și să rămâneți fără bani până la următoarea remunerație.

Grija conducătorilor se aplică, binențeles, celor cu venituri mici și foarte mici, pentru că ei sunt cei care ar rămâne fără bani. Parlamentarii, de exemplu, își iau banii în avans. Profesorii, pensionarii, nu.

Alții au altfel de probleme cu banii. Nu doar că nu încasează înainte de Paște, ci s-au și trezit cu veniturile scăzute. Câteva zeci de angajați ai Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală, biologi, asistente și personal administrativ, protestează, miercuri, în curtea unității spitalicești, fiind nemulțumiți de reducerea sporurilor.

Să ne amintim că tocmai marți, în plenul Camerei Deputaților, premierul Viorica Dăncilă s-a lăudat cu creșterea economică record de anul trecut și cu majorările salariale.

Tot despre bani, dar la alt nivel. China a anunțat tarife vamale suplimentare pentru importuri de produse americane în valoare de 50 de miliarde de dolari, la doar câteva ore după ce SUA a anunțat o măsură similară.

Escaladarea rapidă a unui conflict comercial care părea minor a îngrijorat piețele internaționale, deși președintele american Donald Trump a spus că seria de riposte anunțate de ambele părți nu ar constitui un război comercial între cele două superputeri economice.

SRI în tot și-n toate? Tocmai s-a aflat că existau protocoale de cooperare ale SRI și cu Înalta Curte, CSM, Inspecția Judiciară. Deocamdată nu știm ce e în ele, dar cel mai probabil vor fi desecretizate în scurt timp.

O altfel de poveste despre oameni și vin. A lucrat în corporații. Apoi a pornit, alături de familie, să creeze poveste din vin. „Povestea mea: nevoia de a fi stăpân pe propriul destin”, spune Paul Fulea, antreprenor exploatare viticolă. #AGRI

Recomandare de astăzi: Cum au ajuns maimuțele din Japonia să fie singurele din lume care stau în apă iarna - New York Times.