Dacă nu ați înțeles încă ce se va întâmpla cu salariul dumneavoastră, aduceți-vă aminte că singurele salarii care au crescut în România sunt cele ale parlamentarilor și cele din administrația publică locală. Restul este „revoluție” în paharul cu apă.

Este simplu până la un punct: salariile au crescut, dar numai pentru ei (parlamentari și administrația publică locală, prin legea ce le permite să-și acorde salariu cât vor).

Dacă încă mai facecți calcule sau habar nu aveți ce salariu veți primi din ianuarie 2018, înseamnă că nu ați înțeles nimic iar nesiguranța creșterii „brutului” și de către privați vă bântuie.

Stați liniștiți, e la fel pentru mare parte a românilor ce tocmai au asistat la o așa-zisă „revoluție fiscală”. Tradusă repede este, de fapt, o nouă idee marca Darius Vâlcov, cel care avea ascunse comori în pereții casei și care ar fi luat mită în cimitir, spune DNA, iar morții au fost martori.

Ideea lui Vâlcov, cel care s-a mutat între timp și oficial în clădirea guvernului, a fost pusă în practică de ministrul Mișa, după ce luni s-a mimat un oarecare conflict și negocieri între Dragnea și Tudose.

Iar după ce al doilea dușman al țării, după Soros, a fost din nou scos pe tapet de premierul Tudose, adică multinaționalele și băncile, Mișa a fost și el agresiv la adresa lor. Dar la final le-a spus cât de bun este climatul din România pentru multinaționale ca să facă afaceri.

Trebuie să spunem că tot ieri s-a umblat la Pilonul II de pensii, cel care tinerilor de astăzi le va asigura o pensie mai bună atunci când va veni vremea. Contribuția a fost scăzută, dar guvernanții insistă că este vorba despre aceeași sumă.

Tot despre PSD, dar trecem la a doua mare temă a programului de guvernare ascuns: modificarea legilor Justiției.

Tudorel Toader s-a dus la Bruxelles pentru a-i vorbi lui Frans Timmermans despre cum a gândit el aceste controversate modificări, însă vicepreședintele Comisiei Europene i-a spus clar că trebuie să ceară un aviz de la experții constituționali internaționali, adică de la Comisia de la Veneția.

Nu știm cât efect a avut Timmermans asupra ministrului Justiției, dar fostul, Florin Iordache, a reacționat și a precizat scurt că Parlamentul va decide dacă este nevoie de avizul Comisiei de la Veneția. Cum Iordache este cel care taie și spânzură legile Justiției în Parlament, el va cel care va decide dacă cere aviz. Ne îndoim că îl va cere înainte de adoptare.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, la Bruxelles, la Forumul European al Tinerilor Parlamentari și Europarlamentari, unde s-a discutat despre „Populismul, amenințarea extremelor dreaptă și stângă pentru unitatea și democrația europeană. Experiența Republicii de la Weimar”. #PE

Un incident jenant a avut loc la ușa Regelui Mihai, acolo unde fostul principe Nicolae ar fi vrut să intre cu forța pentru a-și lua răma bun de la bunicul său, aflat într-o stare de sănătate precară. S-a ajuns până la a se chema poliția, pentru că nu i s-a permis accesul.

Să mai spunem doar că liderii lumii, Putin și Trump, se vor întâlni în Vietnam pentru a discuta despre situația din Coreea de Nord.

Recomandarea de legătură ne duce în Arabia Saudită, acolo unde de câteva zile prinți și bogătani sunt arestați pe bandă rulantă sub acuzații de corupție. Ce se întâmplă, de fapt, în Arabia Saudită?