Helsinki

de: Helsinki 12 Mar 2023 10:12

Finlanda nu are niciun olimpic la vreo disciplina, deoarece nu stie ce inseamna! Aici, toti elevii (mici exceptii in sistemul universitar, insa si acelea rare) sunt tinuti la acelasi nivel mediu de pregatire. Pregatirea personalizata este un deziderat, cu rezultate slabute.
Intr-adevar, sistemul educational este bine finantat, nu sunt decalajele si lipsurile din Romania, insa ce ar fi mai bun? Un sistem finlandez, in care toti sunt tinuti, efectiv, la un nivel mediu spre mediocru, finantat bine, insa, sau sistemul romanesc, in care exista tot: performanta, mediocritate, absentesim, multi analfabeti, cu subfinantare?
Realitatea in Finlanda este cu totul alta; ceea ce se intampla in Sibiu si, recent, in Brasov, sunt doar niste initiative laudabile ale unor profesori dedicati, insa sa venerezi sistemul educational finlandez, este putin cam exagerat!
O zi excelenta!


Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului EurActiv.ro
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Advertising