Robert Alexandru

de: Robert Alexandru 12 Ian 2017 14:01

Ceea ce nu se spune cu claritate este faptul că Mircea Dumitru a semnat o metodologie care a OPRIT, arbitrar, fără noimă, nedrept, aproape jumătate dintre directori să se înscrie măcar la concurs!
Pentru înscriere se cereau minim 7 puncte din 10 posibile.
Iată cum se pierdeau aceste puncte:
1 pct. Dacă nu aveau doctoratul (de ce? Doctoratul este necesar în cercetare, nu într-o funcție de execuție)
1 pct. Dacă nu aveau studii postuniversitare. (De ce, facultatea, de 4-5 ani, de ce nu ajunge?)
1 pct. Dacă nu aveau studii de management educațional PESTE HOTARE (de ce, cele din țară ce cusur au?)
1 pct. Daca nu aveau cărți de management educațional publicate cu ISBN (da, chiar cerea peste 6000 de cărți!)
1 pct. Dacă nu aveau funcții la Inspectorat/Minister (cum, un director al unei școli situate la 60 km, dus-întors, de inspectorat?)

Aceste cerințe au fost impuse și educatoarelor, directoare de grădinițe

Aceste cerințe au fost impuse și învățătoarelor, directoare de școli primare, sau adjuncte la gimnazii.

Aceste cerințe au fost impuse și directorilor de școli din sate și cătune, cum să facă doctorate, studii peste hotare și postuniversitare, să publice cărți de management școlar și să ocupe funcții la minister, când grija lor este pentru asigurarea reparațiilor școlii cu resurse aproape nule și școlarizarea copiilor fără pantofi, sau ținuți „la grădină"?

Apoi, complet nedrept și discriminatoriu, Mircea Dumitru le-a aruncat neînscrierea în față, ca pe o vină, și le-a interzis să rămână directori în jumătatea de an rămasă, DEȘI NU AVEAU contracandidați, nu voia nimeni postul lor, iar școlile îi susțineau!

Asta încearcă să repare, grație lui Iohannis mult prea târziu, cei veniți pe 6 ianuarie, ceea ce, iată, presa le reproșează, din motive pur politicianiste!


Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului EurActiv.ro
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Advertising