Holoangar

de: Holoangar 16 Nov 2017 13:10

Eu cred ca aceasta initiativa este binevenita in conditiile in care la noi exista un dezechilibru intre cultura consumului de carne de porc si cea a consumului de carne de oaie. Acest dezechilibru are radacini adanci in istoria noastra si nu este justificat de diferente de calitate intre cele doua feluri de carne, ci mai degraba de considerente "geostrategice".

Sa nu uitam ca de-a lungul timpului oaia a fost un "bun de export" in Imperiul Otoman. Intrucat turcii nu erau interesati si de porci, acestia au ramas sa asigure consumul de carne la nivel local, oile si vitele fiind cam luate cu japca pentru a constitui birul catre Inalta Poarta. Timpul a trecut, dar oile au continuat sa fie cerute la export in toata zona Orientului Mijlociu unde consumul de carne de oaie este foarte apreciat, intr-o mare varietate de feluri de mancare. In prezent retelele de achizitie in general detinute de arabi asigura exportul masiv de oi.

In concluzie, nu este deloc irationala incurajarea consumului de carne de oaie la masa romanului.


Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului EurActiv.ro
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Advertising