Cum poate ajuta inovarea la prevenirea și soluționarea crizelor
În intervalul 11-14 iunie, Președinția română a Consiliului UE a organizat împreună cu Programul Alimentar Mondial (PAM), la Bruxelles, expoziția cu tema "Explorarea puterii de inovare pentru prevenirea și soluționarea crizelor".
"În acțiunea noastră umanitară trebuie să trecem de la o abordare care vizează reacția la o criză la anticiparea acestora. Promovarea inovării și a tehnologiei în domeniul umanitar ne va permite să ne pregătim mai bine și să răspundem mai bine la noi crize umanitare", a declarat ambasadoarea Luminița Odobescu.
Promovarea inovării în asistența umanitară este una dintre prioritățile Președinției Române pentru Grupul de lucru al Consiliului privind ajutorul umanitar și ajutorul alimentar (COHAFA), în condițiile în care, cu tot mai multe crize și peste 140 de milioane de persoane care au nevoie de asistență umanitară în 2019, este esențială sporirea eficienței și eficacității răspunsului umanitar.
În mod colectiv, UE și Statele Membre sunt principalii donatori umanitari din lume. În ultimii cinci ani, ei au fost, de asemenea, cei mai mari contribuabili la bugetul și operațiunile PAM.
Comentarii